Porazil Čechy, ale čeká ho soud. Kouč fotbalistů Severního Irska Michael O'Neill řídil opilý

Trenér fotbalistů Severního Irska bude mít během bojů o mistrovství světa nečekaný problém. Michaela O'Neilla totiž chytila skotská policie v Edinburghu opilého za volantem a čeká ho soud.

Edinburgh/Skotsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouče Severního Irska Michael O'Neill

Kouče Severního Irska Michael O'Neill | Zdroj: Reuters

Skotská policie potvrdila, že minulou neděli hodinu po poledni zadržela 48letého muže na obchvatu Edinburghu. Michael O'Neill neprošel dechovou zkouškou na alkohol a byl zadržen.

Irská fotbalová asociace IFA vydala prohlášení, že o činu trenéra národního týmu byla informována, ale vzhledem k probíhajícímu vyšetřování se k němu zatím nebude vyjadřovat.

Michael O'Neill byl chycen opilý za volantem necelý týden poté, co pod jeho vedením tým Severního Irska porazil Českou republiku 2:0 a definitivně si zajistil druhé místo v kvalifikační skupině o mistrovství světa v Rusku. Pro tým Karla Jarolíma zároveň zhasly poslední naděje na účast na šampionátu.

K soudu je  trenér a bývalý fotbalista pozván na 10. října. Jen o dva dny dříve jeho svěřenci uzavřou kvalifikaci zápasem v Norsku.

48letý Michael O'Neill vede Severní Irsko od roku 2011 s bilancí 19 výher, 15 remíz a 17 porážek. Už dříve čelil podezření, že pije alkohol při zápasech, ty ale odmítal s tím, že „si pivo rád dá, ale vždycky až s týmem po utkání a nikdy se nechoval neprofesionálně.“

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme