Postup do baráže? Zázrak. Fotbalisté musí vyhrávat, doufat v zaváhání soupeřů a ani to nemusí stačit

Další komplikaci v boji o postup na mistrovství světa za sebou mají čeští fotbalisté. V Norsku ztratili vedení z prvního poločasu a remizovali 1:1. Do konce kvalifikace zbývají čtyři utkání a stejný počet bodů nyní reprezentace ztrácí na druhé Severní Iry, kteří v nastavení vyhráli v Ázerbájdžánu. A tak i kdyby český tým vyhrál všechna svá zbývající utkání, k postupu potřebuje další zaváhání ostrovního celku.

Tento článek je více než rok starý.

Oslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví reprezentanti po remíze v Norsku

Fotbaloví reprezentanti po remíze v Norsku | Zdroj: Reuters

„Teď už to nemáme ve vlastních rukách. Musíme zvládnout kritické zápasy, hlavně vyhrát zápas v Severním Irsku a doufat, že Irové ještě někde ztratí," jednoduše shrnuje situaci české fotbalové reprezentace její kapitán Tomáš Sivok.

Zápasu v Severním Irsku ale bude na podzim předcházet ještě domácí duel s vedoucím Německem. To ostrovany čeká souboj s posledním San Marinem a tedy dost pravděpodobně přísun dalších tří bodů.

Fotbalisté v Norsku kupili chyby. Jsou to šoky, nechce se tomu věřit, říká kouč Jarolím

Číst článek

„Jestli chceme pomýšlet na postup, musíme uhrát s Němci aspoň bod a v Severním Irsku vyhrát. Ale to jsme si říkali i teď, že musíme vyhrát. Bohužel to nevyšlo a Irové v 93. minutě vyhráli v Ázerbájdžánu. Bohužel jsme se do takové situace dostali sami," lituje obránce Pavel Kadeřábek.

Český program zbytku baráže:

1. 9. Česko - Německo 4. 9. Severní Irsko - Česko 5. 10. Ázerbájdžán - Česko 8. 10. Česko - San Marino

Německo zatím vede skupinu C bez ztráty bodu se skóre 27 ku 1. Brankář Tomáš Vaclík si tak uvědomuje, jak náročné bude splnit zadaný úkol.

„Pokusíme se o zázrak. Andorra po dlouhé době porazila Maďary, tak my se pokusíme něco uhrát s Němci. Nechceme se dostat do situace, že bychom jeli do Severního Irska a už se tam hrálo o nic," burcuje gólman.

Němci přijedou do pražského Edenu 1. září. Do té doby může trenér Karel Jarolím přemýšlet třeba o tom, kteří hráči ho v Norsku zklamali a jak utvořit sestavu. „Musíme dohrát kvalifikaci, to odepsané určitě není. Ale potom se dívat i výhledem, co bude dál," přemýšlí.

Ani předskočení Severních Irů nemusí stačit k barážové účasti. Nejhorší tým z druhých míst v devíti skupinách evropské kvalifikace si totiž o šampionát nezahraje.

David Nekvinda, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme