'Postup se dal uhrát.' Plzeňští předvedli v odvetě osmifinále bojovný výkon, na postup ale nestačil

Do čtvrtfinále Evropské ligy sice neprošli, ale fanouškům i tak připravili výborný zážitek. Díky výsledku 2:0 dokázali fotbalisté Plzně dotáhnout utkání se Sportingem Lisabon do prodloužení a až v něm dostali gól a ztratili šanci na postup.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský gólman Hruška během osmifinálového zápasu se Sportingem Lisabon.

Plzeňský gólman Hruška během osmifinálového zápasu se Sportingem Lisabon. | Foto: Armando Franca | Zdroj: AP

Přání z klubové hymny se tentokrát Plzni splnilo trochu hořce, vítězství 2:1 po prodloužení na postup nestačilo, ale fanoušci fotbalisty vyprovázeli i tak potleskem vestoje a děkovali jim za krásný večer.

Plzeň - Sporting 2:1. Domácí smazali ztrátu a sahali po postupu, v prodloužení jim ho sebral Battaglia

Číst článek

„Převažuje ve mně hrdost k hráčům, kteří odvedli úžasný výkon a až do poslední chvíle jsme hráli o to, abychom postoupili mezi posledních osm, takže z mého pohledu jsme Evropskou ligu odehráli velice dobře,“ chválil trenér Pavel Vrba.

Ale říkejte to hráčům, kteří cítili, že historický postup byl tak blízko. Třeba střelci obou plzeňských gólů Marku Bakošovi.

„Samozřejmě jsme zklamaní, protože jsme chtěli jít dále. Chtěli jsme lidem, kteří nás podporují a chodí na fotbal v Plzni, připravit další milník, zážitek…“ svěřil se Radiožurnálu Bakoš.

Aleš Hruška si připsal další povedený brankářský den. Plzeňskou naději natáhl aspoň do prodloužení, protože v nastavení druhé půle chytil penaltu.

„Pro mě osobně je to zklamání, protože si myslím, že postup se dal uhrát,“ dodal brankář Západočechů.

Třeba si to plzeňští fotbalisté vynahradí příští sezónu v LM, kam se pravděpodobně přímo dostanou, když udrží náskok v české lize.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme