Požehnané finále poháru. Papež František přijal hvězdy Juventusu v čele s Pavlem Nedvědem

Slavnostní program měli fotbalisté Lazia Řím a Juventusu Turín před vzájemným finále italského poháru. Ve Vatikánu fotbalisty obou týmů přijal papež František. Hlava katolické církve dostala od fotbalistů darem podepsané dresy a vyzvala, aby hráči šli příkladem svým fanouškům.

Vatikán Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd na audienci u papeže Františka

Pavel Nedvěd na audienci u papeže Františka | Foto: AP | Zdroj: ČTK

„Každé utkání je o kontrole sebe sama a respektu k pravidlům. Ten, kdo se chová dobře a je schopen prokázat svou hodnotu, může být správným příkladem. Když vidím, jak je fotbal atraktivní u mladých lidí, máte velkou zodpovědnost," řekl papež František fotbalistům Lazia a Juventusu.

Dva tradiční italské týmy se na audienci ve Vatikánu sešly před finále italského poháru, které se odehraje na nedalekém Olympijském stadionu v Římě.

Kádr Juventusu doprovázel k papeži také viceprezident klubu Pavel Nedvěd. Česká fotbalová legenda se svou vírou netají, setkala se už s papežem Janem Pavlem II., nyní představil svůj tým Františkovi. Společně s manažerem Giuseppem Marottou předali podepsaný dres, Nedvěd pak vedle papeže stál na společné fotografii.

Sport a fotbal není papeži cizí, dokonce má svůj oblíbený fotbalový tým. Nejde ale o žádný italský velkoklub, ale San Lorenzo z rodného Buenos Aires.

Papež František a Juventus Turín. Pavel Nedvěd má čestné místo po pravici hlavy katolické církve. | Foto: AP | Zdroj: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme