99 tisíc prázdných sedaček, hřiště plné Messiho. Diváci se na výhru Barcelony nedostali

Fotbalisté FC Barcelona vyhráli i sedmý ligový zápas v sezoně Primera División. Výhru proti Las Palmas 3:0 zařídil dvěma góly Lionel Messi, který ale nemohl slavit s fanoušky, utkání se hrálo za zavřenými dveřmi.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„FC Barcelona odsuzuje události, které se dějí na mnoha místech v Katalánsku. Vedení se rozhodlo, že zápas prvního týmu proti Las Palmas se odehraje za zavřenými dveřmi," napsalo vedení Barcelony v oficiálním prohlášení jen pár desítek minut před začátkem zápasu.

Katalánci dál stojí fronty na referendum. Po střetech s policií je 460 zraněných, řekla starostka Barcelony

Číst článek

Katalánský klub původně žádal španělskou fotbalovou federaci o odložení utkání s Las Palmas, jeho žádost ale byla zamítnuta. Barcelona si kvůli tomu hodlá stěžovat u FIFA a UEFA.

Vedení se tak rozhodlo zápas odehrát bez přítomnosti fanoušků, ti zůstali před branami. Neviděli tak jasné vítězství 3:0, na kterém se dvěma góly podílel Lionel Messi, ten dal v sedmi ligových zápasech už 11 branek. 

Fotbalistům Barcelony nebylo už v minulých dnech povoleno nastoupit do zápasu v barvách katalánské vlajky - pruhovaných červeno-žlutých dresech, pořídili v nich alespoň předzápasovou fotografii. Místo ukazatele skóre zase svítil na tabuli nápis „democrácia.“

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme