Předposlední kolo první ligy může rozhodnout o titulu pro Slavii, ale i o sestupu Příbrami a Hradce Králové

Pouze čtyři mužstva nejvyšší fotbalové ligy se teď musí strachovat, že sestoupí. Sobotní předposlední kolo soutěže buď situaci rozhodne, nebo ji ještě více zamotá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Jihlava, Bohemians, Hradec Králové a Příbram, polovina z těchto týmů bude hrát od léta Fotbalovou národní ligu. Jen teoretická šance na udržení zbývá v tabulce poslední Příbrami, ale zbylé celky mají stále reálnou možnost se zachránit. Hradec 24 bodů, Bohemians 25 a Jihlava 26. Jenže šance Východočechů snižuje, že v sobotu nastoupí na Spartě, kde ještě nikdy v historii české ligy nebodovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boj o záchranu v první lize

„Kdysi jsem jako hráč jezdil na Spartu. Vždycky se říkalo, že se v Průhonicích prohrává 0:2. Ve vší pokoře si myslím, že jsme schopni tam uspět. Nemyslím si, že by to bylo tak nehratelné jako dřív za dob Chovance, Siegla atd. Se vší pokorou a úctou ke Spartě, ale my prostě body potřebujeme,“ připomíná trenér Hradce Karel Havlíček s dodatkem, že v posledním kole nastoupí jeho tým proti Bohemians a chce mít v tomto utkání ještě o co hrát.

Přesný opak chtějí Klokani a nejlepším krokem by k tomu bylo sobotní vítězství nad Karvinou, kde v současnosti hraje hned několik odchovanců Bohemians a na lavičce stojí jejich bývalý kouč Josef Weber. Klub z Ďolíčku zkrátka žádné panice nepropadá a po poslední porážce v Teplicích to dokázal i Martin Hašek mladší.

„Pořád to máme ve svých rukou. Máme bod náskok a domácí zápas s Karvinou a venkovní v Hradci. Tlak tam nějaký je, ale to je i na ta mužstva, která hrají s námi. Nevím, jestli je nějaká výmluva, že bychom cítili větší tlak a byli v nějaké jiné pozici než oni. Myslím, že máme spíš lepší výchozí pozici.“

Všechny zápasy včetně duelu Jihlavy proti Příbrami začínají v 17 hodin. 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme