‚Je v tom nepořádek.‘ V Premier League panuje kvůli karanténnímu skandálu Argentinců nervozita

Kluby z nejvyšší anglické soutěže ve fotbale Premier League řeší chaos po mezinárodním střetnutí domácí Brazílie s Argentinou. Hosté přijeli do Sao Paula na duel jihoamerické kvalifikace mistrovství světa, v kádru ale figurovali i hráči z Anglie, kteří se podle brazilských regulí měli podrobit karanténě. Zápas po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu, kteří přišli na hřiště v doprovodu policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřady čtveřici Argentinců už pár hodin před výkopem nařídily jít do karantény. Emiliano Martínez a Emiliano Buendía z Aston Villy ani Giovanni Lo Celso a Cristian Romero z Tottenhamu se ale jejich pokynem neřídili a tři z nich nastoupili v základní sestavě.

Zápas Brazílie s Argentinou přerušili hygienici. Došli si pro hráče, kteří se vyhnuli karanténě

Číst článek

Podle generálního ředitele britského klubu Aston Villa Christiana Purslowa panuje v Premier League nervozita.

Právě klub z Birminghamu dal dvojici svých hráčů svolení, aby mohla s reprezentací odcestovat. Londýnský Tottenham oproti tomu fotbalistům reprezentovat neumožnil a dbal na pravidla samotné soutěže, která vycestování nedovolila.

Vracející se hráče ze země zařazené na červený seznam tak čeká kromě desetidenní karantény i pokuta. Stále ale není jasné, jakým nařízením by se hráči ale vlastně měli řídit.

„Je v tom nepořádek,“ řekl Purslow BBC. „Je to velmi škodlivé pro sport. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom s argentinskou asociací dosáhli přátelského a rozumného uspořádání, které umožní našim hráčům hrát velmi důležité zápasy. Nikdo nechce, aby se podobná věc opakovala. Zvlášť při maximálním vytížení fotbalistů,“ komentuje šéf Aston Villy.

Jihoamerické země jsou uprostřed kvalifikační kampaně na mistrovství světa, kterou narušila pandemie. Aby se vše dohnalo, hrají se v září a říjnu dokonce trojzápasy. Další mezinárodní přestávky – a s nimi možné komplikace  jsou naplánovány v listopadu, lednu a nakonec březnu.

Tomáš Fiala, lup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme