Nottingham Forest se probránil k překvapivé výhře nad Liverpoolem. Rozhodující gól vstřelil Awoniyi

Fotbalisté Liverpoolu ve 13. kole anglické Premier League překvapivě prohráli na hřišti dosud posledního Nottinghamu Forest 0:1. Úřadující vicemistři proti nováčkovi soutěže nenavázali na těsné výhry nad Manchesterem City a West Hamem a v tabulce zůstali mimo pohárové pozice.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Nottinghamu Forest slaví branku

Hráči Nottinghamu Forest slaví branku | Foto: Craig Brough | Zdroj: Reuters

Na stadionu City Ground, kam si našlo cestu téměř 30 tisíc diváků, se domácí dočkali jediné a rozhodující branky v 55. minutě, kdy se po standardní situaci prosadil nigerijský reprezentant Taiwo Awoniyi. 

Pětadvacetiletý útočník, který byl mezi lety 2015 a 2021 kmenovým hráčem Liverpoolu, za Reds neodehrál ani jeden zápas a nyní si přichystal pomstu. V nastavení zachránil Nottinghamu tři body brankář Henderson, poté co senzačně zakročil proti hlavičce Van Dijka.

Nottingham v lize vyhrál teprve podruhé, naposledy porazil West Ham doma také 1:0 gólem Awoniyiho. Nottingham v duelu proti Liverpoolu ukončil osmizápasové čekání na vítězství, naopak svěřenci Jürgena Kloppa pokračují v letošních nevýrazných výkonech a na vedoucí Arsenal ztrácejí 11 bodů. 

Díky tříbodovému zisku opustil Forest poslední místo v tabulce, Leicester se před něj ale může vrátit po nedělním zápase ve Wolverhamptonu. Nováčka soutěže pod vedením trenéra Stevena Coopera v následujícím kole čeká náročný souboj s Arsenalem. 

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

Nottingham - Liverpool 1:0 (55. Awoniyi).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme