V Premier League řeší problémy s covidem. Zápas Burnley byl odložen, žádost jiných týmů liga odmítla

Kvůli rozšíření nákazy koronavirem v týmu neodehraje Watford středeční zápas anglické fotbalové ligy na hřišti Burnley, jehož dres obléká i Matěj Vydra. Duel byl odvolán jen několik hodin před výkopem. V Premier League byl kvůli covidu-19 odložen jako třetí zápas za poslední čtyři dny.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Turf Moor v Burnley

Stadion Turf Moor v Burnley | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

Rozhodnutí padlo v souladu s doporučením lékařských poradců kvůli propuknutí nákazy covidem-19 v týmu Watfordu. V jeho důsledku nemá klub dostatečný počet hráčů prvního týmu, kteří by mohli zápas sehrát,“ uvedlo vedení Premier League v prohlášení.

Konec kariéry kvůli problémům se srdcem. Útočník Agüero se emotivně rozloučil s fotbalem

Číst článek

Vedení soutěže naopak odmítlo žádost Leicesteru o odložení nejbližšího ligového utkání z důvodu nákazy koronaviru v týmu a velkému počtu zraněných hráčů. „Lišky“ mají podle kouče Brendana Rodgerse mimo hru devět fotbalistů, přesto ve čtvrtek nastoupí k domácímu utkání proti Tottenhamu, pro který to bude první zápas po skončení karantény.

„Máme teď pět zápasů ve 13 dnech. Hráči jsou pak přetížení a jsou z toho další zranění. Ocitli jsme se v extrémní situaci, ale od vedení soutěže se nám nedostalo podpory. Je to zklamání,“ postěžoval si Rodgers. Jeho svěřenci se nepotýkají pouze s tradičně našlapaným prosincovým programem v anglické lize, ale museli také cestovat k utkáním Evropské ligy.

Fotbalista Kimmich lituje, že otálel s očkováním. Hvězda Bayernu si kvůli covidu ještě měsíc nezahraje

Číst článek

Problémy řeší i Tottenham, který přišel kvůli karanténě o duel Evropské konferenční ligy s Rennes a v lize nehrál s Brightonem. Trenér Antonio Conte má k dispozici pouze 16 trénujících fotbalistů včetně několika mladíků.

V Premier League byla kvůli covidu-19 zatím odložena utkání Brighton - Tottenham a Brentford - Manchester United. Vedení soutěže v reakci zpřísnilo hygienická opatření a zvýšilo frekvenci testování.

Na složitou situaci kolem zranění a koronaviru si postěžoval i kouč Norwiche Dean Smith, jenž vyjádřil obavu, zda jeho tým bude moct nastoupit k nedělnímu duelu s West Hamem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme