Premier League: Souboj trápících se gigantů vyhrál Manchester United, favorité na titul ztratili body

Fotbalisté Manchesteru United i Tottenhamu v letošní sezoně nepřinesli svým fanouškům příliš radosti a los 10. kola Premier League je postavil proti sobě. Vítězně z duelu vyšli Rudí ďáblové, kteří díky gólu a asistenci Cristiana Ronalda zvítězili 3:0 a přeskočili svého soupeře v tabulce. V boji o titul se dařilo Chelsea, která díky ztrátám Liverpoolu a Manchesteru City svým rivalům odskočila.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Foto: Matthew Childs | Zdroj: Reuters

Oba týmy šly do vzájemného souboje s nepovedenými výsledky v zádech. Zatímco Tottenhamu po matných výkonech a prohraném derby s West Hamem patří sedmé místo, Manchester United se po pětigólovém výprasku od Liverpoolu ocitl o příčku níže. 

Křetínský by se podle britských médií mohl stát spoluvlastníkem West Hamu, má získat 27 % akcií

Číst článek

Kritizovaný trenér Ole Gunnar Solskjær na Tottenham Stadium poprvé v sezoně vsadil na tříčlennou obranu a na hrot nasadil útočné duo Edinson Cavani-Cristiano Ronaldo.

Duel nenabídl přehršel rychlých ofenzivních akcí, oba týmy působily nervózním a opatrným dojmem. Tudíž k šanci se dostal až po půlhodině sváteční střelec Fred, Hugo Lloris v bráně domácích byl ale připravený. Ve 39. minutě se ale ve vápně opět zjevil manchesterský spasitel Ronaldo, našel si centr z levé strany a z voleje poslal Rudé ďábly do vedení. 

Druhá půle nabídla především marnou snahu Tottenhamu probít se přes obranný val hostů. V 64. minutě šeď zápasu opět prozářil Ronaldo. Vyhraný míč od Bruna Fernandese si ideálně zpracoval do protipohybu obránce, uličkou našel svého kolegu Cavaniho a ten jednoduše překonal Llorise. 

Poslední ránu zasadil Tottenhamu v 86. minutě střídající útočník Marcus Rashford, který překonal ofsajdovou past a zvýšil na rozdíl třídy. Manchester United tak zvítězil v Londýně 3:0 a posunul se na páté místo tabulky.

Klopýtnutí favoritů

Dva ze tří favoritů na titul ztratili v sobotním programu body, což přišlo vhod Chelsea. Londýňané především díky dvěma gólům obránce Recce Jamese porazili Newcastle 3:0 a ligu vedou už o tři body. Po deseti zápasech se navíc mohou pyšnit neuvěřitelným skóre 26:3.

Xavi na lavičku Barcelony zatím neusedne, klubová legenda odmítá spekulace a zůstává v Kataru

Číst článek

Svěřenci trenéra Tuchela na první příčce odskočili Liverpoolu, který doma jen remizoval s Brightonem 2:2. Zápas měli „Reds“ přitom skvěle rozehraný po gólech Jordana Hendersona a Sadia Maného. Brighton ale v atraktivním mači nechtěl hrát vedlejší roli, zápas vyrovnal a nebyl daleko od vstřelení třetího gólu. Z Liverpoolu si přesto veze cennou remízu.

Tu by nejspíš zpětně brali i hráči Manchesteru City, kteří doma překvapivě prohráli s Crystal Palace. Skóre otevřel v úvodu zápasu Wilfried Zaha po chybě Aymerica Laporteho. Španělský obránce navíc svůj nepovedený výkon podtrhl ve 45. minutě, jako poslední hráč strhl Zahu ho sudí poslal předčasně do šatny. 

Podceňovaní hráči Crystal Palace v početní výhodě druhou půli zvládli, navíc před koncem přidali další branku, když pohlednou akci zakončil Conor Gallagher. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly tak ztrácí na první příčku 5 bodů.

Výsledky 10. kola Premier League

Leicester - Arsenal 0:2 (5. Gabriel, 18. Smith Rowe), Burnley - Brentford 3:1 (4. Wood, 32. Lowton, 36. Cornet - 79. Ghoddos), Liverpool - Brighton 2:2 (4. J. Henderson, 24. Mané - 41. Mwepu, 65. Trossard), Manchester City - Crystal Palace 0:2 (6. Zaha, 88. Gallagher), Newcastle - Chelsea 0:3 (65. a 77. R. James, 80. Jorginho z pen.), Watford - Southampton 0:1 (20. Ch. Adams), Tottenham - Manchester United 0:3 (39. Ronaldo, 64. Cavani, 86. Rashford).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme