Manchester United doma zaskočil Liverpool a po výhře 2:1 slaví první body v sezoně

Fotbalisté Manchesteru United hodili za hlavu dvě prohry z úvodních dvou duelů anglické ligy a v domácím zápase porazili odvěkého rivala z Liverpoolu 2:1. Do sítě loňského vicemistra se trefili Jadon Sancho a Marcus Rashford, z Reds zvládl pouze snížit Mohamed Salah. Rudí ďáblové se tak posunuli na 14. místo, Liverpool je se dvěma body šestnáctý.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marcus Rashford překonává brankáře Alissona

Marcus Rashford překonává brankáře Alissona | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Oba týmy vykročily do nového ročníku Premier League špatně. Liverpool své první dva zápasy remizoval, zatímco Manchester United dokonce zažil dvě prohry včetně debaklu 0:4 s Brentfordem. 

Kryty na stadionech a žádní fanoušci. Na Ukrajině začne navzdory válce fotbalová liga

Číst článek

Zápasu předcházely masivní protesty fanoušků United mířené vůči rodině Glazerů, která trápící se klub vlastní. Spekulovalo se dokonce o tom, že se utkání kvůli demonstracím neodehraje, k tomuto scénáři ale nakonec nedošlo.

Bitvě na Old Trafford přihlížel z tribuny i hvězdný záložník Casemiro, který do Manchesteru přestoupil z Realu Madrid.

Liverpool, který Rudým ďáblům loni ve dvou utkáních nasázel devět gólů, byl sice favoritem, od první minuty ale tahal za kratší konec provazu. První varování přišlo už po deseti minutách, kdy Anthony Elanga tváří v tvář brankáři Alissonovi trefil tyč. 

V 16. minutě ale už domácí udeřili. Pohledná akce skončila ve vápně na kopačkách Jadona Sancha, anglický šikula vyřadil naznačenou střelou ze hry Jamese Milnera i Alissona a pak poslal balon do odkryté brány. Liverpool se soupeři začal vyrovnávat až po půl hodině a byl blízko srovnání - Bruno Fernandes totiž nedopatřením vystřelil na vlastní bránu, trefil však vlastního spoluhráče Lisandra Martíneze.

Marcus Rashford ukončil téměř 1000 minut dlouhé čekání na gól

Show domácích pokračovala i po změně stran. Střídající Anthony Martial vyslal na bránu Marcuse Rashforda, který v samostatném nájezdu rozradostnil Old Trafford podruhé. Anglický reprezentant mohl přidat další zásah, tentokrát už se blýskl brankář Alisson.

Brankář David de Gea se zapotil až v závěrečné desetiminutovce. Nejdříve musel reflexivně zabránit vlastnímu gólu, z následného rohu pak likvidoval střelu Fabia Carvalha. Naštěstí pro Liverpool se míč ale odrazil k Mohamedu Salahovi a ten vykřesal hlavičkou naději - 2:1.

To ale bylo všechno, na co se svěřenci Jürgena Kloppa zmohli. Svému odvěkému rivalovi podlehli 1:2 a se dvěma získanými body ze tří zápasů zažívají nejhorší ligový start za posledních deset let.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme