Coufal trefil tyč, ale na body to nestačilo. West Ham ztratil v boji o Ligu Mistrů po prohře s Evertonem

Tomáš Souček a Vladimír Coufal museli skousnout domácí prohru 0:1 s Evertonem, která „Kladivářům“ hodně komplikuje sny o postupu do Ligy Mistrů. Jediný gól zápasu vstřelil Dominic Calvert-Lewin. Situace na pohárových příčkách je stále vyrovnaná a West Ham nemá jistou ani kvalifikaci do Evropské ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Velká Británie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hráči West Hamu.

Zklamaní hráči West Hamu. | Foto: Alastair Grant | Zdroj: Reuters

Souboj dvou pohárových aspirantů mezi West Hamem a Evertonem rozhodl jedinou brankou v 24. minutě Dominic Calvert-Lewin, který si naběhl na kolmici za obranu a s přehledem zakončil. Calvert-Lewin dal 16. gól v této sezoně Premier League a osamostatnil se na pátém místě tabulky střelců.

Kuchta míří za titulem krále střelců, hlavičkou Slavii zařídil výhru v Olomouci

Číst článek

Londýnští se trápili, poprvé od prosince 2017 dokonce nezaznamenali střelu na brankáře. Největší šanci na vyrovnání skóre měl Coufal, po hodině hry ale trefil křižnou střelou jen tyč. West Ham prohrál potřetí z posledních čtyř zápasů a z pátého místa ztrácí na pozici zajišťující účast v Lize mistrů pět bodů. Osmý Everton ztrácí na londýnský klub tři body a má zápas k dobru.

Svěřenci Davida Moyese budou litovat, že nevyužili pátečního klopýtnutí čtvrtého Leicesteru, který doma překvapivě inkasoval čtyři branky od Newcastlu. Na rozdíl jediného bodu se West Hamu naopak po výhře 2:0 nad Southamptonem přiblížil Liverpool, který má navíc odehráno o zápas méně. Na postup do evropských pohárů stále útočí i Tottenham a přemožitel „Kladivářů“ Everton. Tomáše Součka a Vladimíra Coufala tak do konce sezony čekají tři velmi důležité zápasy - s Brightonem, West Bromem a Southamptonem.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Wolverhampton - Brighton 2:1 (76. Traoré, 90. Gibbs-White - 13. Dunk), Aston Villa - Manchester United 1:3 (24. Traoré - 52. Fernandes z pen., 56. Greenwood, 87. Cavani), West Ham United - Everton 0:1 (24. Calvert-Lewin), Arsenal - West Bromwich 3:1 (29. Smith Rowe, 35. Pépé, 90. Willian - 67. Pereira), Leeds - Tottenham 3:1 (13. Dallas, 42. Bamford, 84. Rodrigo – 25. Son Hung-min), Sheffield United - Crystal Palace 0:2 (2. Benteke, 88. Eze), Manchester City - Chelsea 1:2 (44. Sterling – 63. Zijach, 90.+3 Alonso), Liverpool - Southampton 2:0 (31. Mané, 90. Alcantara).

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme