Souček trefil West Hamu vítězství v Newcastlu. Citizens zahájili obhajobu porážkou s Tottenhamem

Záložník Tomáš Souček se v úvodním kole anglické ligy rozhodujícím gólem podílel na obratu a výhře fotbalistů West Hamu 4:2 v Newcastlu. Kladiváři prohrávali v St. James' Parku 0:1 a 1:2, ale po pauze otočili skóre třemi brankami včetně Součkovy dorážky po penaltě, kterou neproměnil Antonio. Za vítězný londýnský celek odehrál celé utkání i další český reprezentant Vladimír Coufal. Obhájce titulu Manchester City prohrál na hřišti Tottenhamu 0:1.

Tento článek je více než rok starý.

Newcastle (Aktualizováno: 19:41 15. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví se spoluhráči vstřelenou branku

Tomáš Souček slaví se spoluhráči vstřelenou branku | Foto: SCOTT HEPPELL | Zdroj: Reuters

Už ve druhé minutě se po rohovém kopu odrazil míč k Součkovi, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti odvrátil do zámezí záložník Almirón. O tři minuty později udeřily domácí Straky. Saint-Maximin odcentroval do vápna a Wilson hlavou nezaváhal.

Fernandes vykopl novou sezonu hattrickem, Pogba čtyřmi asistencemi. United deklasovali Leeds

Číst článek

V 18. minutě hosté odpověděli, poté co Cresswellova přihrávka před branku skončila v síti. Gól původně kvůli ofsajdu neplatil, opakované záběry ale odhalily, že se Souček míče nedotkl.

Pět minut před koncem úvodního dějství vrátil Newcastlu vedení Murphy, ale osm minut po přestávce srovnal Benrahma. V 62. minutě po Coufalově centru hlavičkoval Antonio do tyče a Murphy vzápětí ve vápně fauloval Fornalse

Brankář Woodman Antoniovu penaltu vyrazil, k odraženému míči se ale nejrychleji dostal Souček, který nekompromisně zakončil. O 178 sekund později stanovil konečný výsledek Antonio.

„Hodně jsem si zápas užil. Když po pěti minutách prohráváte a proti vám stojí 50 000 fanoušků, musíte ukázat velký charakter,“ řekl v rozhovoru pro BBC trenér West Hamu David Moyes.

Tottenham proti mistrovskému celku nastoupil bez útočníka Harryho Kanea, který se neobjevil ani v nominaci. Ani jeho absence ale Kohoutům nezabránila ve vítězství, o němž v 55. minutě rozhodl korejský útočník Son Hung-min.

Soutěžní debut si na lavičce Londýňanů odbyl trenér Espírito Santo. Citizens prohráli i druhé soutěžní utkání v sezoně, minulou sobotu podlehli v anglickém Superpoháru 0:1 Leicesteru.

Anglická fotbalová liga - 1. kolo:
Newcastle - West Ham United 2:4 (5. Wilson, 40. Murphy - 18. Cresswell, 53. Benrahma, 63. Souček, 66. Antonio), Tottenham - Manchester City 1:0 (55. Son Hung-min).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme