Liberec zbrojí na Evropskou ligu, z PSV přivedl na hostování Sadílka. Chorý míří z Plzně do Belgie

Fotbalový Slovan Liberec přivedl do svého týmu jen pár dní po postupu do Evropské ligy zvučné jméno. Pod Ještědem bude hostovat kapitán reprezentačního výběru do jednadvaceti let Michal Sadílek, kterého PSV Eindhoven zapůjčilo na sever Čech do konce sezony. Zahraniční angažmá si naopak zkusí útočník Tomáš Chorý, který zamířil z Plzně na hostování s opcí do belgického Zulte-Waregem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:11 5. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven

Fotbalista Michal Sadílek v dresu PSV Eindhoven | Zdroj: Profimedia

Jednadvacetiletý záložník nebo levý obránce odehrál v dresu slavného nizozemského celku během dvou sezon celkem 27 ligových utkání, v nichž dal dvě branky. Nastálo se ale zatím do základní sestavy PSV nepropracoval, a tak využil nabídky ze severu Čech.

Kádr fotbalové reprezentace mění zranění i karanténa. Šanci dostali Ondrášek, Koubek a Nguyen

Číst článek

„Nová éra. Už se nemůžu dočkat na novou výzvu ve Slovanu Liberec. Děkuji vedení PSV, že mi umožnilo jít hostovat a mít větší herní zátěž. Vrátím se ještě hladovější!“ uvedl Sadílek na svém twitteru.

Trenér Pavel Hoftych se Sadílkem zřejmě počítá především do středu zálohy, ačkoliv v Nizozemsku a v reprezentační jednadvacítce nastupoval v poslední době hlavně na pozici levého beka.

„Hledali jsme možnost posilnění týmu. Problém se vyskytl ve středu zálohy, kde nemáme tolik hráčů, kteří mají zkušenosti třeba i s evropským fotbalem. Michala si pamatuji z mládežnických reprezentací, sice nebyl u mého ročníku, ale sledoval jsem ho stejně jako ostatní talenty,“ citoval Hoftycha klubový web.

„Víme, co umí. Patří mezi kluky, kterým se říká ‚vysavač‘. Nezastaví se, je aktivní a ochotný neustále běhat i pracovat, navíc má ještě fotbalovou kvalitu. Je navíc dobře, že má v týmu spoluhráče z české jednadvacítky, jako jsou Chaluš a Matoušek, do kabiny zapadne okamžitě,“ dodal kouč Slovanu.

„Upřímně jsem neviděl velkou naději, že by se moje pozice v Eindhovenu měla výrazně měnit k lepšímu. Dohodli jsme se na ročním hostování, ale PSV si dalo podmínku, že si mě v zimní pauze může kdykoliv stáhnout,“ uvedl mladý záložník pro web FAČR.

Sadílek je odchovancem Slovácka, za které nastupuje jeho starší bratr Lukáš. Do Nizozemska zamířil už v 16 letech a do prvního týmu se dostal přes mládežnickou akademii PSV.

Chorý zkusí štěstí v Belgii

Přetlak na hrotu útoku se rozhodli vyřešit poslední den přestupového období v Plzni. Loňský vicemistr momentálně sází na čerstvou posilu Zdeňka Ondráška, kterému kryje záda Jean-David Beauguel, na své první zahraniční angažmá tak odchází třetí útočník Tomáš Chorý.

Má zkušenosti a skvělý cit pro hru, chválil Coufala trenér. Pro fanoušky West Hamu je to český Cafú

Číst článek

„Vzhledem k našemu vyřazení v evropských pohárech by Tomáš neměl tolik herního vytížení, které potřebuje. Hostování je tedy výhodná varianta pro všechny strany. Tomášovi přejeme hodně štěstí,“ řekl pro klubový web generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Pětadvacetiletý útočník přišel do Plzně z Olomouce v zimě 2018. Dohromady dal v dresu Viktorie 20 gólů v 91 soutěžních zápasech.

Waregem se pohybuje v úvodu ligové soutěže na 15. místě, v osmi kolech získal sedm bodů. V belgické lize už nastupuje za Bruggy další bývalý plzeňský útočník Michael Krmenčík.

Jemelka opouští Olomouc

O oporu zadních řad přišla Sigma Olomouc, která pustila stopera Václava Jemelku na hostování s opcí do Lovaně. Pětadvacetiletý odchovanec Hanáků si vyzkouší první zahraniční angažmá.

„Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář.

Lovani se úvod ligového ročníku povedl, se čtrnácti body je na průběžném šestém místě tabulky.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme