Zemětřesení ve fotbalové Barceloně, prezident katalánského velkoklubu Bartomeu rezignoval

Fotbalová Barcelona se i nadále otřásá v základech. Prezident katalánského velkoklubu Josep Maria Bartomeu v úterý rezignoval na svoji funkci a spolu s ním i zbytek vedení. Klub o tom informoval na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona (Aktualizováno: 22:52 27. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu | Zdroj: Reuters

Sedmapadesátiletý funkcionář, který Barcelonu vedl od roku 2014, své odstoupení oznámil na úterním zasedání klubu.

Týmu okolo Lionela Messiho patří v aktuální španělské lize až 12. příčka a poslední kapkou, která prezidentovi srazila vaz, byla sobotní porážka od Realu Madrid. Uplynulý ročník zakončil klub bez zisku trofeje.

„Nejjednodušší by bylo odstoupit po Lize mistrů, ale během této nebývalé globální krize tu musel být někdo, kdo bude přijímat rozhodnutí. Kdo by zajistil, že tu Messi zůstane? Kdo by angažoval nového trenéra?“ uvedl Bartomeu.

Během léta v Barceloně skončil předčasně i sportovní ředite a bývalý hráč Éric Abidal.

Messiho vliv

Prezidenta Bartomeua veřejně kritizoval právě i Messi, který chtěl v létě dokonce po sezoně odejít. Argentinský špílmachr se však rozhodl zůstat, ale až poté, co mu kvůli odchodu hrozil soudní spor.

Bartomeu je také terčem kritiky fanoušků a členů kvůli špatné finanční situaci klubu. Nespokojená část vyvolala volbu o vyslovení nedůvěry Bartomeuovi, k níž mělo dojít v příštích týdnech.

Prezidentova rezignace přišla pouhý den před důležitým utkáním v Lize mistrů. Barcelonu totiž ve středu čeká utkání s italským Juventusem.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme