První odložený zápas fotbalové ligy. V Příbrami je 13 nakažených koronavirem, na Slovácku se hrát nebude

Kvůli hromadnému výskytu koronaviru v týmu fotbalistů Příbrami byl odložen sobotní zápas 4. kola první ligy, v němž se měli představit na Slovácku. Ve středočeském klubu je aktuálně 13 nakažených - devět hráčů a čtyři členové realizačního týmu. V tiskové zprávě o tom informovala Ligová fotbalová asociace. Jde o první odložený zápas nové prvoligové sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Tregler se svými spoluhráči z Příbrami

Jaroslav Tregler se svými spoluhráči z Příbrami | Foto: Luděk Ovesný / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Už před minulým kolem se objevily v Příbrami čtyři případy covidu-19, středočeský tým ale mohl domácí utkání s Opavou odehrát. Po dalším nárůstu nakažených musí zbylí členové z rozhodnutí hygienické stanice do pondělí do izolace a následně je čekají kontrolní testy.

Hostující fanoušci se vrací na fotbalové stadiony. Kluby uvolní soupeři pět procent kapacity

Číst článek

Od nové sezony platí zmírněná opatření. Týmy už v případě pozitivního testu hráčů nemusejí do karantény, pokud má zbytek mužstva negativní kontrolní odběry. Jelikož se ale v Příbrami po povinných testech před 4. ligovým kolem prokázalo další šíření nemoci a počet nakažených je vysoký, rozhodla hygiena o izolaci.

Minulá prvoligová sezona zůstala kvůli koronaviru nedohrána. Po výskytu nemoci covid-19 v týmech Karviné a Opavy se nestihla dokončit nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Nejvyšší soutěž tak hraje rekordní počet 18 mužstev.

Příbram se po třech kolech nové sezony dělí o 15. místo tabulky s Brnem. Středočeský celek v minulém kole remizoval s Opavou 1:1 a získal první body v ročníku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme