Příchod Nezmara je správný krok, který by nám mohl pomoct, myslí si slávista Bílek

Fotbalová Slavia znovu posiluje. Byť tentokrát nezískala zvučné jméno na hráčskou soupisku, ale do vedení klubu. Jeho novým sportovním ředitelem se od prosince stane Jan Nezmar, který přitom ještě nedávno zvažoval odchod z fotbalu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový sportovní ředitel pražské Slavie Jan Nezmar

Nový sportovní ředitel pražské Slavie Jan Nezmar | Zdroj: ČTK

Když se bývalý reprezentant Jan Rajnoch dozvěděl, že jeho kamarád Jan Nezmar odchází z Liberce do Slavie, poslal mu zprávu s blahopřáním.

„On mi odepsal, že to ještě vstřebává a zatím se s tím nesžívá,“ popisuje Rajnoch.

Slavia původně chtěla novinky prezentovat na tiskové konferenci, kterou ale nakonec neuspořádala. A předseda představenstva Jaroslav Tvrdík i nový sportovní ředitel Nezmar na žádost Radiožurnálu o rozhovor nereagovali.

Nezmar podepsal smlouvu ve Slavii, sportovním ředitelem se stane na začátku prosince

Číst článek

Přesto je patrné, třeba z Tvrdíkových příspěvků na twitteru, že úřadující ligový mistr vkládá do svého nového funkcionáře velké naděje.

„Honza Nezmar by byl pro každý klub v naší lize správný člověk. On je tak inteligentní, že tam nastaví nějaký podmínky a že mu do té jeho práce, jak se říká, nebude nikdo kecat. Myslím, že v tomhle bude mít od pana Tvrdíka volnou ruku,“ myslí si Rajnoch, který Nezmara zažil jako spoluhráče i funkcionáře.

Sám Nezmar, který během pěti let ve funkci držel Liberec ve skromných podmínkách mezi českou elitou, přitom zvažoval, že z fotbalu odejde.

Jeho nejbližším spolupracovníkem ve Slavii bude dosavadní kapitán Jiří Bílek, který po podzimu ukončí aktivní kariéru. A na novou roli už se pomalu připravuje.

„My jsme kamarádi a po několika schůzkách, které jsme spolu měli, tak vidím, že Honza je ten správný krok, který by nám mohl pomoct,“ má jasno Bílek.

„Jednoznačně věřím tomu, že to Slavii posune výš. Zatím mám zprávy takové, že bych se měl starat o A tým,“ vysvětluje slávistický kapitán.

Pozici sportovního ředitele měl aktuálně až třetí tým tabulky dlouhodobě neobsazenou. Nezmar i Bílek začnou ve svých nových kancelářích na stadionu v Edenu pracovat po skončení podzimní ligové části, tedy na začátku prosince. Oba se zároveň stanou členy představenstva.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme