Slavia a Plzeň slaví výhry v Evropské lize, Zlín znovu prohrál

Viktoria dokázala na počtvrté porazit FCSB 2:0 a díky tomu postoupila do jarní části Evropské ligy. Pražané zvítězili nad Maccabi Tel Aviv také 2:0. když se dvakrát prosadil Josef Hušbauer. Zlín naopak prohrál se Šeriffem Tiraspol 0:1 a je bez naděje na postup ze základní skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 23:08 23. 11. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňští fotbalisté slaví

Plzeňští fotbalisté slaví | Zdroj: Reuters

Neúčast útočníka Michaela Krmenčíka nezabránila Plzni v aktivní hře. Tři velké šance měl na hrotu útoku Jakub Řezníček, dvakrát se uvolnil po otočce, ale vychytal ho mladý gólman soupeře, potřetí mu pomohl na brankové čáře jeden z obránců, takže po prvním poločase platí stav 0:0. 

První branku zápasu si připsal plzeňský Milan Petržela. Ten si výborně naběhl na lob Patrika Horšovského a tváří tvář soupeřovu gólmanovi se nemýlil. Hosté sice také dokázali dostat míč do brány, ale až po písknutí rozhodčího, takže jediný záznam z této akce byla žlutá karta pro Enacheho.

Na dvougólový rozdíl pro domácí zvyšoval Jan Kopic. Celá akce začala u Radima Řezníka, který si našel volného Kopice. Jeho pokus ještě brankář rumunského celku vychytal, míč se ale odrazil na Hořavu a jeho střelu usměrnil hlavou do brány znovu Kopic.

Plzenští fotbalisté tak konečně porazili neoblíbený rumunský celek 2:0, když s ním předchozí tři zápasy prohráli. Viktoriáni si také díky výhře zajistili postup do jarní části Evropské ligy.

Slávistický hrdina Josef Hušbauer

Slavia do zápasu s domácím Maccabi vstoupila lépe a měla po celou dobu prvního poločasu územní převahu. Dokázala si vypracovat i několik šancí, z nichž jedna trefila břevno domácí branky.

Za celou svou aktivitu byli Pražané odměněni i vstřelením gólu. V Izraeli se prosadil v nastaveném čase prvního poločasu Josef Hušbauer, kterému nahrával Jaromír Zmrhal a slávistický záložník se trefil z dálky přesně do šibenice.

V 54. minutě pak hosté dokázali zvýšit svůj náskok na 2:0. Situace byla prakticky totožná jako při první brance. Josef Hušbauer dostal tentokrát přihrávku od Michaela Ngadeu a z dálky se opět nemýlil.

Slavia si tak veze z Izraele výhru 2:0 a o postup bude bojovat v posledním zápase základní části Evropské ligy, který odehraje 7. prosince v pražském Edenu proti Astaně.

V souboji Zlína a Šeriffu Tiraspol šel do první do vedení moldavský celek. V 11. minutě za něj skóroval de Macedu da Silva.

Duel v Moldavsku byl vyrovnaný, co se týká výkonů týmů na hřišti, ale v ohrožování soupeřovy brány byl daleko nebezpečnější domácí Šeriff. Ve druhém poločase ani jeden tým neskóroval a tak si Zlín odváží z Moldavska porážku 0:1. Zlínštví Ševci jsou tak bez naděje na postup do play-off Evropské ligy.

vman, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme