Pohodové loučení s neúspěšnou kvalifikací. Fotbalisté porazili San Marino 5:0

Už bez naděje postoupit na MS do Ruska zakončila česká fotbalová reprezentace kvalifikaci. San Marino porazila 5:0 po dvou gólech Krmenčíka a dalších brankách Kopice, Nováka, Kopice a Kadlece.

Plzeň (Aktualizováno: 22:34 8. 10. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík slaví gól San Marinu

Michael Krmenčík slaví gól San Marinu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Na první branku nemuseli diváci v Plzni dlouho čekat. Už v osmé minutě se v pokutovém území úvolnil Jankto a střílenou přihrávkou našel Michaela Krmenčíka. Domácí útočník poslal český tým do vedení. 

Hráči Viktorie se prosazovali i dál. Krmenčík přidal druhý gól ve 23. minutě, tentokrát po centru Bořka Dočkala, třetí branku přidal z dorážky Jan Kopic. 

Krmenčík měl ve druhém poločase možnost zkompletovat hattrick, jenže ve stoprocentní šanci selhal a o chvíli později střídal. 

Další obrovské šance zneškodnil skvělými zákroky gólman Simoncini, a tak čtvrtý gól dal až po sedmdesáti minutách hry Filip Novák a v závěrečné desetiminutovce završil "bůra" Václav Kadlec. 

Oproti zápasu v Ázerbájdžánu udělal trenér Karel Jarolím pět změn. V soutěžním utkání debutuje gólman Tomáš Koubek, svůj úplně první start zapsal i Michael Lüftner. Do základní sestavy se dostali i obránci Novák s Kalasem a záložník Bořek Dočkal. 

Český tým už neměl naději na účast na světovém šampionátu, výhrou nad San Marinem 5:0 si ale účast ve druhé ze čtyř skupin vznikající Ligy národů, která nahradí přípravné zápasy a nabídne možnost dodatečné kvalifikace na ME. 

Utkání skupiny C kvalifikace mistrovství světa 2018 ve fotbale v Plzni:
ČR - San Marino 5:0 (3:0)
Branky: 8. a 23. Krmenčík, 27. Kopic, 71. Novák, 83. V. Kadlec. Rozhodčí: Troleis - Christiansen, Höjgaard (všichni Faer. ostr.). ŽK: Battistini (San Marino). Diváci: 5625.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme