Slavia prohrála s Astanou a na jaře si Evropskou ligu nezahraje. Plzeň znovu vyhrála

Fotbalisté Slavie prohráli s kazašskou Astanou 0:1, když se ve 39. minutě trefil hostující Aničić. Pražané tak skončili na třetím místě skupiny A a jarní část Evropské ligy si nezahrají. Jistě postupující Viktoria Plzeň porazila Hapoel Beerševa 2:0. Zlín podlehl v Olomouci Lokomotivu Moskva 0:2, když byl už před utkáním bez naděje na postup.

Praha (Aktualizováno: 22:57 7. 12. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie při zápase proti Astaně

Fotbalisté Slavie při posledním zápase proti Astaně | Zdroj: ČTK

Slávisté museli už v 17. minutě střídat, kdy ze hřiště odešel se zraněním kapitán Milan Škoda. Kapitánskou pásku předal Zmrhalovi a na hrotu útoku ho nahradil Tomáš Necid.

Jako první dostali míč do brány hráči kazašské Astany. V 39. minutě po rohovém kopu a chybě domácího brankáře Laštůvky se trefil Aničić. Chvíli to vypadalo, že branka nebude platit pro ofsajd, ale ten sudí správně neodpískal.

Ve druhém poločase se sice slávisté dostali k více šancím, ale nedokázali je dobře využít. Tu asi největší měl v 79. minutě van Buren, který po rohovém kopu hlavičkoval jen doprostřed brány, kde byl připraven brankář Astany Erić.

Pražené tak skončili na třetím místě skupiny A s celkovými 8 body se do jarní části Evropské ligy nepodívají. V čele skupiny zůstal Villarreal, který doma prohrál s Maccabi Tel Aviv, a druhým postupujícím je právě Astana.

V Olomouci, kde své utkání v pohárové Evropě hraje Zlín, padly dva góly během pěti minuty. Oba dva do sítě domácího celku. Při prvním se v 70. minutě nejlépe před brankou zorientoval Alexej Mirančuk a tu druhou vstřelil pět minut po něm Jefferson Farfán.

Ze zlínské skupiny postupují právě Lokomotiv Moskva spolu s Kodaní. České mužstvo skončilo s dvěma body na poslední příčce, před ním je ještě Sheriff Tiraspol.

První poločas souboje mezi Plzní a Hapoelem Beerševa nabídl velké množství šancí na obou stranách hřiště. Úspěšnější byli Plzeňští.

Ve 29. minutě Kopicův centr dokázal Petržela přihrát ještě Lukáši Hejdovi a ten se přesnou ranou nemýlil.

Druhou branku přidali opět hosté ze západu Čech. V 83. minutě si našel přesnou přihrávkou do vápna Řezník Tomáše Hořavu a ten zakončil.

Nikdo další zásah do brány nepřidal a Viktoriáni tak slaví výhru 2:0 a celkové vítězství ve skupině G. Za nimi skončilo na druhém místě rumunské FCSB.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme