'Proti tak silnému týmu jsem ještě nenastoupil.' Fotbalisty čeká hvězdný tým Belgie

Reprezentanti Česka byli před pár lety na špičce evropského fotbalu, Belgie zažívala horší období. Teď je ale všechno prakticky naopak. Národní tým se snaží dostat zpátky do popředí a inspiraci může hledat i u svého večerního soupeře pro přátelský zápas. "Rudí ďáblové" mají totiž kádr plný hvězd.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví reprezentanti pod dohledem Karla Jarolíma

Fotbaloví reprezentanti pod dohledem Karla Jarolíma

„Česká republika je podle mě velmi dobrý soupeř. Jako tým jsou dynamičtí, mají mladý kádr. Užívám si sledování jejich hry. Jsou prostě dobrým protivníkem, který vás může připravit na jakýkoli další zápas," pochvaluje si přátelské utkání proti Česku trenér Belgie Roberto Martínez.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas v Belgii bude sledovat Mirko Vasić

Španělský kouč má k dispozici nesmírně silný tým, který patří aktuálně k evropské špičce - hlavně pokud jde o ofenzivu. Teď sice přišel o Edena Hazarda z Chelsea, který si na tréninku pochroumal kotník, jenže i tak je kádr plný hvězd - Mertens, Lukaku, De Bruyne, Nainggolan - všechno fotbalisté ze silných klubů.

„Abych řekl pravdu, tak když jsem se podíval na nominaci, tak proti takhle silnému týmu jsem možná v životě nenastoupil. Je to pro mě velká výzva, myslím, že pro nás všechny," je znát respekt ke kvalitě Belgie i ze slov stopera Jakub Brabce, který působí v belgické lize v Genku.

A tak čeká českou reprezentaci večer v Bruselu těžká práce, vždyť domácí jsou v evropské části kvalifikace o mistrovství světa zatím gólově nejlepším týmem.

Belgičtí fotbalisté před zápasem s Českem přišli o kapitána. Eden Hazard si zlomil kotník

Číst článek

„Potřebujeme projít i takovými zápasy, abychom viděli hráče, jak se chovají v krizových situacích. Samozřejmě bude důležité, jak budeme zdravě sebevědomí, organizovaní v defenzivě a na druhou stranu i nebezpeční dopředu," nechce rozhodně trenér Karel Jarolím vsadit jen na úpornou defenzivu.

Doufá totiž, že hráči se dostanou do psychické pohody před důležitým víkendovým zápasem kvalifikace o mistrovství světa v Oslu.

„Pochopitelně bychom byli rádi, kdybychom uhráli příznivý výsledek i s ohledem na to, že nás v sobotu čeká důležitější utkání v Norsku, tam bychom potřebovali bodovat naplno," myslí už trenér Karel Jarolím na další utkání.

Zápas s Belgií začíná v Bruselu ve 20 hodin a 45 minut.

Mirko Vasić, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme