První trofej v sezóně pro Arsenal. V superpoháru po penaltách porazil Chelsea

Fotbalisté Arsenalu s Petrem Čechem v brance po dvou letech opět vyhráli anglický superpohár. V londýnském derby ve Wembley porazili Chelsea 4:1 na penalty. V normální hrací době skončil zápas 1:1, když Arsenal vyrovnal osm minut před koncem.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Arsenalu

Radost fotbalistů Arsenalu | Zdroj: Reuters

Po bezbrankovém prvním poločase se Chelsea ujala vedení v 46. minutě díky Victoru Mosesovi. Deset minut před koncem ale dostal červenou kartu jeho spoluhráč Pedro a Arsenal z následného přímého kopu vyrovnal. Na centr si naběhla letní posila Sead Kolašinac a připsal si první gól v novém působišti.

Duel tak zamířil do rozstřelu, který se hrál novým systémem ABBA, kdy se týmy nestřídají tradičně po jedné penaltě, ale místo toho jsou po prvním pokusu na řadě hned dva exekutoři soupeře. Na úvodní trefu Garyho Cahilla odpověděl Arsenal zásahy Thea Walcotta a Nacha Monreala.

K druhé penaltě Chelsea se překvapivě postavil brankář Thibaut Courtois. Belgický gólman, který v roce 2014 v londýnském klubu nahradil právě Čecha, poslal míč nad. Když jeho spoluhráč Álvaro Morata trefil vzápětí tyč, zpečetili vítězství Arsenalu Alex Oxlade-Chamberlain s Olivierem Giroudem.

Arsenal si připsal třetí triumf v superpoháru za poslední čtyři roky a celkově patnáctý. Čech získal tuto trofej potřetí, v letech 2005 a 2009 ji vyhrál právě s Chelsa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme