Dohrávaný duel v Lize mistrů ozdobil Neymar hattrickem, PSG nadělilo Basaksehiru pět gólů

Dohrávku úterního zápasu mezi Paris St. Germain a Basaksehirem, který se nedohrál kvůli údajnému rasismu rozhodčího, zvládl domácí celek a díky Neymarovu hattricku vyhrál 5:1.

Paříž (Aktualizováno: 21:51 9. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté PSG slaví výhru v Lize mistrů

Fotbalisté PSG slaví výhru v Lize mistrů | Zdroj: Reuters

Utkání v pařížském Parku princů bylo v úterý přerušeno po asi 13 minutách poté, co jeden z asistentů rozhodčího údajně rasisticky urazil asistenta tureckého celku.

‚Neúmyslný rasismus je také rasismus.‘ UEFA vyšetřuje, co zaznělo během incidentu v Paříži

Číst článek

Hráči Basaksehiru na protest odešli od šaten a podpořili je i domácí fotbalisté. Utkání bylo přeloženo na dnešek a incidentem se začala zabývat UEFA.

Na úvod dohrávky utkání skupiny H hráči obou celků i nově delegovaní rozhodčí Makkelie, Diks a Boniek, kteří nahradili původní rumunskou trojici, poklekli na protest proti rasismu. Na prázdných tribunách také visely transparenty proti rasismu a na podporu asistenta Basaksehiru.

Neymarův třetí hattrick

Zápas poté dopadl velmi jednostranně. O vítězství finalisty minulého ročníku rozhodl třetím hattrickem v Lize mistrů Neymar a víc třígólových zápasů v soutěži už mají jen Cristiano Ronaldo s Messim po osmi. Tři hattricky mají na kontě také Lewandowski, Gómez, Filippo Inzaghi a Luiz Adriano.

O zbývající dva góly domácích, kteří měli osmifinále jisté už před dohrávkou, se postaral Mbappé a Paris St. Germain jen o dva zásahy zaostal za klubovým rekordem, kterým je v pohárech tři roky staré vítězství 7:1 nad Celticem. Pařížané díky výhře prošli do play off z prvního místa, druhé bylo Lipsko.

Paris St. Germain - Basaksehir 5:1 (3:0)
Branky: 21., 38. a 50. Neymar, 42. z pen. a 62. Mbappé - 57. Topal. Rozhodčí: Makkelie - Diks (oba Niz.), Boniek (Pol.) - Di Bello (It.).

Výsledky Ligy mistrů:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme