Francouzský bek Dialla mění Dortmund za PSG. Delph přestoupil z Manchesteru City do Evertonu

Bývalý kapitán francouzské fotbalové jednadvacítky Abdou Diallo po roce v Borussii Dortmund přestoupil do týmu francouzského mistra Paris St. Germain. Pařížský klub za třiadvacetiletého obránce zaplatil podle médií 32 milionů eur a Diallovi dal smlouvu na pět let. Novou posilu hlásí i anglický Everton. Do liverpoolského týmu přestupil z Manchesteru City anglický reprezentant Fabian Delph.

Paříž/Liverpool Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický fotbalový reprezentant Fabian Delph (vlevo) a bývalý kapitán francouzské fotbalové jednadvacítky Abdou Diallo mění kluby

Anglický fotbalový reprezentant Fabian Delph (vlevo) a bývalý kapitán francouzské fotbalové jednadvacítky Abdou Diallo mění kluby | Zdroj: Reuters

Před rokem Borussia Dortmund za rodáka z Tours se senegalskými kořeny poslala bundesligovému rivalovi Mohuči 28 milionů eur. Za německého vicemistra Diallo odehrál 38 soutěžních zápasů.

Borussia Dortmund has agreed with @Paris Saint-Germain on the transfer of defender Abdou Diallo.

We thank Abdou for his efforts and wish him the best of luck in the future

17:16 – 16. 07. 2019

313 2624

„Co se týká obrany, tak máme dost kvalitních hráčů a Abdou o nabídku ze své rodné země hodně stál. I pro nás to bylo výhodné, proto jsme souhlasili,“ vysvětlil sportovní ředitel Michael Zorc.

Ze City do Evertonu

Anglický fotbalový reprezentant Fabian Delph přestoupil z mistrovského Manchesteru City do Evertonu. Liverpoolský celek za devětadvacetiletého záložníka podle médií zaplatil deset milionů liber (asi 285 milionů korun) a podepsal s ním tříletou smlouvu.

Delph opustil City po čtyřech letech, během nichž s klubem získal dva tituly a vyhrál Anglický pohár. Předtím působil v Aston Ville a Leedsu.

Za anglickou reprezentaci dosud odehrál 20 zápasů, s národním týmem na loňském mistrovství světa obsadil čtvrté místo a letos třetí příčku v premiérovém ročníku Ligy národů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme