PSG je jak z jiné dimenze, uznává Tolisso. S Bayernem bude čelit nejdražšímu útoku

Udělali dva nejdražší přestupy fotbalové historie a teď je čeká první věhlasnější soupeř. Hráči PSG nastoupí v základní skupině Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, který za posledních šest sezon pětkrát prošel minimálně do semifinále soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavinu drahých přestupů spustil nejdražší fotbalista planety Brazilec Neymar, který za 198 miliónů liber posílil z Barcelony PSG.

Lavinu drahých přestupů spustil nejdražší fotbalista planety Brazilec Neymar, který za 198 miliónů liber posílil z Barcelony PSG. | Zdroj: Reuters

Jarní vítězství 4:0 nad Barcelonou je jasným důkazem toho, že ani nejslavnější evropské kluby už výpravy do Paříže nemohou mít za příjemný výlet k Eiffelovce. Letní příchody Neymara a Mbappého ale posunuly respekt PSG zas o krok dál. Nebo spíš o několik kroků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté PSG se večer střetnou v Lize mistrů s Bayernem Mnichov

„Jsou jak z jiné dimenze. Ohromně posílili, ať už se bavíme o Neymarovi, Mbappém nebo Dani Alvesovi,“ přiznal záložník Bayernu Corentin Tolisso.

Proti Paříži ještě v minulé sezoně hrál ligu za Lyon. Teď proti němu může nastoupit za Bayern a třeba to bude právě on, kdo dostane ten nesnadný úkol střežit nejdražšího fotbalistu historie Neymara. „Důležité je dávat si pozor na celý tým. Každý z nich je nebezpečný, nemůžeme se soustředit jenom na Neymara. To by byla chyba,“ pokračoval Tolisso.

Francouzský klub má hvězd nepochybně více, což s sebou může přinést i problémy jako nedávnou potyčku o rozehrání penalty mezi Neymarem a Cavanim. Na druhou stranu mohou Pařížané s tak nabitým kádrem konečně myslet na větší úspěch v Lize mistrů.

„Za posledních pět let jsme udělali obrovský kus práce. Teď máme v Lize mistrů větší vážnost,“ těšilo záložníka francouzského klubu Marca Verattiho. Souboj jeho PSG s Bayernem Mnichov začne tradičně ve 20:45.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme