PSG se bez zraněného Neymara pokusí dohnat ztrátu proti Realu, Liverpool je jednou nohou ve čtvrtfinále

Fotbalisty Paris St. Germain v úterý čeká těžká odveta osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. Francouzský tým bude doma proti obhájci trofeje dohánět úvodní ztrátu 1:3 bez zraněné největší hvězdy Neymara. Druhý úterní zápas mezi Liverpoolem a Portem by měl být formalitou, protože "Reds" si z Portugalska přivezli luxusní náskok 5:0.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž, Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Layvin Kurzawa vstřelil tři góly PSG proti Anderlechtu

Fotbalisté Paris St. Germain | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Pařížany sice v Madridu poslal do vedení ve 33. minutě Adrien Rabiot, ale těsně před pauzou srovnal z penalty Cristiano Ronaldo, který jako první skóroval ve všech sedmi duelech Ligy mistrů v ročníku. Portugalský kanonýr Ronaldo v závěru dokonal obrat a třetí branku Realu přidal Marcelo.

Další rána pro ambiciózní PSG přišla o jedenáct dní později. Brazilský útočník Neymar v ligovém utkání s Marseille utrpěl zlomeninu nártní kůstky a vymknutý kotník, a přestože to trenér Unai Emery zpočátku popíral, musel na operaci. Nejdražšího fotbalistu světa čeká až tříměsíční pauza.

Přijede Neymar. Část brazilské nemocnice je uzavřená, zaměstnanci nesmí používat mobily

Číst článek

„Když jeden hráč chybí, otevírají se dveře pro někoho dalšího. Zítra budou všichni naši hráči důležití - ti v základní sestavě i náhradníci. Musíme hrát hlavou i srdcem," konstatoval Emery.

„V žádném případě necítíme úlevu z Neymarova zranění, naopak nás to mrzí. Hráč, který nastoupí na jeho místě, určitě bude výborný. Nemyslím si, že bez Neymara to pro nás bude jednodušší," doplnil trenér Realu Zinédine Zidane, jehož svěřenci usilují o osmý postup do čtvrtfinále po sobě.

Paris St. Germain se chce opřít o skvělou domácí bilanci v této sezoně. Lídr francouzské ligy v Parku Princů vyhrál všech 19 soutěžních utkání a v posledních osmi vstřelil tři a více gólů. Loni v osmifinále PSG na svém hřišti deklasoval Barcelonu 4:0, ale po venkovní prohře 1:6 vypadl.

„Věříme, že dokážeme postoupit i s ohledem na první zápas. V něm jsme hráli lépe než Madrid a měli i víc šancí. Tentokrát to musíme potvrdit po celých 90 minut. Máme obrovskou motivaci vyřadit obhájce trofeje," upozornil obránce Dani Alves, který s Realem zažil mnoho vypjatých bitev ještě v dresu Barcelony.

Liverpool má před odvetou luxusní náskok, opory ale šetřit nebude

Liverpool v úvodním osmifinále nedal Portu šanci a nakročil k prvnímu postupu do čtvrtfinále po devíti letech. Hattrickem se blýskl Sadio Mané, gól dali i další členové elitního ofenzivního tria Mohamed Salah a Roberto Firmino. Pro vítěze LM z roku 2004 to byla nejtvrdší domácí pohárová porážka v historii.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp slíbil, že v odvetě s Portem nebude šetřit klíčové hráče, přestože jeho tým v sobotu čeká šlágr anglické ligy na hřišti konkurenta v boji o druhé místo Manchesteru United.

„Chtějí zabojovat a vrátit nám porážku. Pokud si někdo myslí, že Porto přijede odevzdané a nechá své hvězdy doma, tak se plete. Jsou hrdým portugalským týmem a Ligu mistrů sleduje celý svět. Ani vteřinu jsem neuvažoval o tom, abych někoho šetřil," řekl německý trenér.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme