Fotbalový rozhodčí Příhoda končí kariéru, důvodem je atmosféra kolem sudích

Zkušený fotbalový rozhodčí Radek Příhoda se rozhodl ukončit kariéru. Deníku Sport řekl, že odchází i kvůli současné atmosféře kolem rozhodčích. V české nejvyšší soutěži čtyřiačtyřicetiletý Příhoda jako hlavní kouč odpískal 237 zápasů, což je druhý nejvyšší počet po Pavlu Královcovi (242).

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí Příhoda uděluje Vukadinu Vukadinovičovi ze Slavie (v bílém) červenou kartu.

Rozhodčí Radek Příhoda se rozhodl ukončit kariéru | Zdroj: ČTK

„Po zralé úvaze s pískáním končím. Vlastně jsem o tomto kroku začal vážně přemýšlet už v průběhu podzimní ligové části,“ řekl Příhoda Sportu. Fotbal miluji a nebojím se říct, že pro mě je součást životního stylu. Ale na druhou stranu cítím, že je to nyní správné rozhodnutí,dodal.

Jako rozhodčí v profesionálních soutěžích působil od roku 2004, o čtyři roky později byl zařazen na listinu Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Odpískal i několik zápasů v čínské lize.

Za jeho rozhodnutím nestojí zdravotní důvody. Fyzicky bych klidně ještě dva tři roky zvládl. Spíše jsem ale vnímal jistou nejednotu a z ní vyplývající nervozitu, která v posledních měsících kolem sudích opět začala panovat. Nakonec se to přeneslo i do projektu videa, který se přitom v minulé sezoně velmi dobře odstartoval. Je to škoda, pro fotbal to není ideální stav,uvedl Příhoda.

Komisi rozhodčích Fotbalové asociace ČR od léta vede bývalý reprezentační trenér Jozef Chovanec, který v říjnu odvolal člena komise a hlavního garanta projektu videorozhodčích Romana Hrubeše.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme