Trenér Látal v Olomouci končí, vedení fotbalového klubu s ním do další sezony nepočítá

Fotbalisty Sigmy Olomouc už po sezoně nepovede trenér Jaroslav Látal. Vedení klubu s ním po vzájemné domluvě ukončí spolupráci a u týmu nebude pokračovat ani jeho asistent Jiří Neček. Podle klubového webu Hanáci hledají jejich nástupce.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 13:19 3. 5. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal

Nový trenér Sigmy Olomouc Radoslav Látal | Foto: SK Sigma Olomouc, FB SK Sigma Olomouc

„Po vzájemné diskuzi jsme se s trenérem domluvili, že po skončení současné sezony nebudeme dále pokračovat ve spolupráci. Vzhledem k tomu, že kádr neprojde výraznými změnami, shodli jsme se na nutnosti dodat týmu nový impulz. Proto do nové sezony půjdeme s novým trenérem. Od dnešního dne se budeme snažit hledat vhodného nástupce,“ prohlásil sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Látal, kterému po tomto ročníku vyprší smlouva, se ujal olomouckého týmu v květnu 2019, kdy nahradil Václava Jílka. V první sezoně pod jeho vedením si Hanáci zahráli ve skupině o záchranu, v aktuálním ročníku jsou desátí a čtyři kola čekají na vítězství.

Minulou středu navíc vypadli ve čtvrtfinále domácího poháru po prohře 0:3 s pražskou Slavií. Do konce sezony zbývají čtyři kola. V mužstvu působí i jeho syn Radek.

Předchozí úspěchy

Vicemistr Evropy z roku 1996 v minulosti za Olomouc hrál. Největšího úspěchu na klubové úrovni dosáhl bývalý obránce či záložník se Schalke, s nímž v roce 1997 vyhrál Pohár UEFA, předchůdce dnešní Evropské ligy, a později i Německý pohár. S Ostravou se mu povedlo získat titul a rovněž domácí pohár.

Jednapadesátiletý Látal se po konci hráčské kariéry přesunul do role trenéra. Před příchodem na Hanou vedl Ostravu, Košice, polské Gliwice, běloruský Brest nebo Trnavu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme