Přijde Arsenal kvůli tetování Raheema Sterlinga o své logo? Někteří fanoušci to po zvláštní kauze navrhují

Už dlouho je pryč doba, kdy tetování bylo připomínkou toho, že dotyčný strávil nějaký čas na moři nebo za mřížemi. Dnes kvůli malůvkám na kůži, s nadsázkou, kroutí hlavou snad jen nespokojení rodiče. Anglický fotbalista Raheem Sterling z Manchesteru City svým novým tetováním na noze ale rozpoutal opravdu velkou debatu.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raheem Sterling si nechal na nohu vytetovat samopal. O propagaci, o kterou Sterling zrovna nestál, se postaral nejznámější bulvární deník na ostrovech The Sun. Sterlingovo tetování s titulkem „Raheem se střílí do nohy“ natiskl rovnou na titulní stránku.

Za špatné výsledky dva měsíce na hotelu. Jakub Jankto zažil v Udinese netradiční formu trestu

Číst článek

Kritici zbraní, spolek Matky proti zbraním nebo třeba známý britský novinář Piers Morgan považují kalašnikov na lýtku anglického reprezentanta za úplně nepřípustný, nevýchovný a někteří dokonce navrhují, aby byl rychlonohý hráč vyřazen z národního týmu.

Sterling je přitom jedním z opravdu velkých jmen v nominaci na blížící se světový šampionát a jedním z lídrů výběru Garetha Southgatea.

Sám anglický reprezentant se na Instagramu bránil tím, že tetování má pro něj hlubší význam. Svůj krok vysvětluje Sterling tak, že když mu byly dva roky, jeho otec byl zastřelen a malý Raheem se poté zařekl, že nikdy nevezme zbraň do ruky.

„Můj kapitán má italskou krev.“ Fanouškům se nelíbí Mario Balotelli v čele italské reprezentace

Číst článek

Streling má samopal na pravé noze také kvůli tomu, že s ní střílí. Kresba navíc prý ještě není dokončená. Za Sterlinga se už postavila Anglická fotbalová asociace či legendární útočník a dnes moderátor BBC Gary Lineker.

Podle něj je přístup Sunu odporný a připomíná, že ostrovní bulvár kvůli čtenosti s oblibou řeší osobní věci hráčů těsně před velkými turnaji.

Pod Linekerovou narážkou na Twitteru, že při takto striktním odporu ke zbraním by se musel změnit znak slavného Arsenalu, se pak strhla vcelku vtipná diskuze fanoušků.

Postupně došli k tomu, že z loga londýnského celku by zmizelo známé klubové dělo, štít, název Arsenal a nakonec také červená barva, připomíná totiž prolitou krev. Zbyl by jen bílý čtverec.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme