Fotbalisté Slavie si cestu do Konferenční ligy zkomplikovali, úvodní duel v Polsku prohráli 1:2

Fotbalisté pražské Slavie prohráli v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské konferenční ligy v Čenstochové 1:2 a zkomplikovali si boj o postup do skupiny. Raków v souboji vicemistrů svých zemí poslal v 29. minutě do vedení Ivi López, v 60. minutě vyrovnal Tomáš Holeš, ale vzápětí rozhodl domácí Fran Tudor. Odveta je na programu za týden v Edenu.

Čenstochová (Aktualizováno: 20:28 18. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamání hráčů Slavie při domácí odvetě s Feynoordem.

Zklamaní fotbalisté Slavie Praha | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Slavia už v kvalifikaci přešla přes dva soupeře, když vyřadila gibraltarský tým St Joseph's a Panathinaikos Atény. Pokud by Pražané s Rakówem vypadli, poprvé od sezony 2016/17 by v pohárech nehráli skupinu.

Utkání Raków Čenstochová - Slavia Praha jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Slavia už v kvalifikaci přešla přes dva soupeře, když vyřadila gibraltarský tým St Joseph's a Panathinaikos Atény. Pokud by Pražané s Rakówem vypadli, poprvé od sezony 2016/17 by v pohárech nehráli skupinu.

Vloni červenobílí ve 4. předkole Evropské ligy nestačili na jiný polský klub Legii Varšava, přešli do Konferenční ligy a v ní postoupili až do čtvrtfinále. Čenstochová vyhrála i pátý zápas v letošní kvalifikaci a přiblížila se k premiérové účasti ve skupině v pohárech.

Minutu po minutě

Slávistický trenér Trpišovský postavil na pravý kraj obrany ofenzivního univerzála Schranze, který už na postu v defenzivě v minulosti několikrát hrál. Poprvé v tomto pohárovém ročníku nastoupil v základní sestavě Ševčík a na hrotu útoku operoval Lingr. Český bek Čenstochové Petrášek ještě v sezoně kvůli zranění nehrál a k dispozici nebude ani v odvetě.

Raków v předchozích čtyřech zápasech kvalifikace neinkasoval a organizovanou hrou s třemi stopery dělal v úvodu problémy i Slavii. Pražané se těžce dostávali přes domácí defenzivu a v první půli ani jednou neohrozili osmnáctiletého gólmana Trelowského.

V 18. minutě Usor přízemní střelou zpoza vápna těsně minul, chvíli nato vracel míč před branku Schranz, ale domácí obránce odvrátil na roh. V 29. minutě otevřel skóre vítěz Polského poháru. López se u lajny zbavil Oscara, navedl si míč k pokutovému území a technickým pokusem na zadní tyč překonal Mandouse.

Po jednom ze soubojů se zranil Oscar a na levém beku ho vystřídal Plavšič, který přitom už byl na odchodu ze Slavie. Nejlepší střelec minulé sezony polské ligy López byl při chuti a jeho další pokus na poslední chvíli zblokoval Santos.

Druhý poločas

Brazilský stoper Pražanů pak už kvůli zranění nenastoupil do druhé půle a přepustil místo Traorému. Do obrany se zatáhl kapitán Holeš. Jako první v druhém dějství znovu zahrozili domácí a agilní López, jehož střelu v 56. minutě vyrazil Mandous.

Zlínský Cedidla dostal za faul na slávistu Ewertona pětizápasový trest, soupeře vyřadil na několik týdnů

Číst článek

O čtyři minuty později se červenobílí dočkali šťastného vyrovnání. Po přiťuknutí od Plavšiče centroval z levé strany Holeš a míč se překvapivě snesl až za domácího gólmana ke vzdálenější tyči. Raków poprvé v letošní pohárové kvalifikaci inkasoval.

Domácí ale zhruba 10 sekund od rozehrání opět vedli. Bývalý hráč Karviné Rundič poslal z hloubi pole dlouhý nákop dopředu, po velké chybě hostující defenzivy se dostal až před Mandouse Tudor a vypálil šajtlí přesně k tyči.

V 77. minutě se na straně vápna uvolnil López a Pražané se štěstím srazili míč na roh. Ve třetí minutě nastavení vypálil těsně mimo Usor a velkou šanci pak měli ještě také domácí. Nowak po brejku dvou na jednoho přihrával před branku Gutkovskisovi, jenž však netrefil míč. Raków potvrdil svou dobrou bilanci - z dosavadních 11 zápasů v pohárech prohrál pouze jednou.

💬Jindřich Trpišovský po #rczsla: „Mají perfektní defenzivu s vhodnými typy hráčů. Nepamatuji si, jestli nějaký tým byl v Evropě tak důrazný a precizní v obraně. Věděli jsme to už před zápasem, proto pak nemůžeme inkasovat tak laciné góly.“ #UECL

20:28 – 18. 08. 2022

1 62

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Evropské konferenční ligy:

Raków Čenstochová - Slavia Praha 2:1 (1:0)

Branky: 29. López, 61. Tudor - 60. Holeš. Rozhodčí: Saggi - Isaksen, Jensen (všichni Nor.). ŽK: Papanikolau, Wdowiak - Lingr, Ousou. Diváci: 5500 (vyprodáno).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme