Manchester United představil fanouškům novou posilu, z Realu Madrid dotáhl příchod Varaneho

Manchester United posílil mistr světa Raphaël Varane z Realu Madrid. Anglický velkoklub oznámil, že s osmadvacetiletým francouzským obráncem uzavřel čtyřletou smlouvu. Podle dřívějších informací britských médií činí odstupné 50 milionů eur (zhruba 1,3 miliardy korun) plus bonusy. Varane měl v Madridu smlouvu ještě na nadcházející sezonu, španělský klub původně požadoval údajně 80 milionů eur.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raphael Varane

Raphael Varane | Zdroj: Reuters

„Možnost odejít do Manchesteru a hrát Premier League se nedala odmítnout. Udělám všechno, abych byl součástí slavné klubové historie,“ uvedl Varane.

Rekordní přestupy, návrat fanoušků a vyrovnaný boj o titul. Startuje nový ročník anglické Premier League

Číst článek

Klub hráče představil fanouškům před sobotním vstupním ligovým zápasem Manchesteru United, ve kterém vicemistrovský celek přivítal Leeds.

Osmadvacetiletý Varane přišel do Realu v roce 2011 z Lensu a s „Bílým baletem“ vyhrál třikrát španělskou La Ligu, čtyřikrát Ligu mistrů a dohromady 18 trofejí.

S francouzskou reprezentací slavil v roce 2018 titul mistra světa, na letošním evropském šampionátu odehrál všechny čtyři zápasy do vyřazení od Švýcarska v osmifinále.

V Manchesteru se stal Varane třetí letní posilou po Jadonu Sanchovi, který přišel za 85 milionů eur z Dortmundu, a brankáři Tomu Heatonovi, jenž se po jedenácti letech vrátil do klubu z Aston Villy.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme