Sezona na h***o, řekl po propadáku s Ajaxem obránce Realu Carvajal. Bílý balet má prakticky po sezoně

Třikrát a dost. Vítěz tří posledních ročníků fotbalové Ligy mistrů španělský Real Madrid letos další triumf v prestižní soutěži nepřidá. Španělský velkoklub totiž vypadl překvapivě už v osmifinále s Ajaxem Amsterdam. „Je to sezona na h***o,“ neudržel se po zápase obránce Realu Dani Carvajal.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Realu Dani Carvajal (vpravo) v souboji s Davidem Neresem z Ajaxu

Obránce Realu Dani Carvajal (vpravo) v souboji s Davidem Neresem z Ajaxu | Zdroj: Reuters

Real měl zápas dobře rozehraný. Po tom, co v úvodním zápase vyhrál v Nizozemsku 2:1, se předpokládalo, že v domácím prostředí roli favorita potvrdí. Madridský celek ale odvetu vůbec nezvládl a debakl 1:4 znamená vyrovnání nejhorší domácí porážky v evropských pohárech v klubové historii.

„Musíme zůstat profesionální a neschovávat se za to. Je třeba ukázat tvář, ale samozřejmě všichni víme, že sezona je na h***o. Tohle je pro mě nejhorší den v kariéře, během jednoho týdne jsme ztratili všechno – navíc všechno doma. Oni ale byli lepší a zasloužili si postoupit,“ hodnotil vyřazení z Ligy mistrů Dani Carvajal.

Real tak opět potvrdil, že se mu v této sezoně nedaří – ve španělské lize je až třetí a na vedoucí Barcelonu ztrácí dvanáct bodů. Není proto divu, že pozice trenéra Santiaga Solariho není příliš silná. Rezignaci ale argentinský kouč na tiskové konferenci odmítl.

„Nepřišel jsem za vámi, abych se vzdal. Tahle sezona je náročná, ale my v těchto chvílích musíme ukázat srdce a charakter. Když se daří, je to pro všechny snadné – jen se vezete na vlně úspěchu. V těžkých momentech ale musíte prokázat odhodlání.“

Chybí Zidane a Ronaldo

Čtyřgólová potupa Realu. Do čtvrtfinále Ligy mistrů postoupil Ajax, Tottenham si pohlídal náskok

Číst článek

Real přitom v minulých letech v Lize mistrů dominoval. Důvodů, proč mu to letos nejde, je více. Vše ale nasvědčuje tomu, že klub hodně ovlivnil odchod dvou klíčových mužů nedávné úspěšné éry.

Nejprve loni na konci května oznámil svůj konec u týmu trenér Zinedine Zidane. V létě pak přestoupil do Juventusu Portugalec Cristiano Ronaldo, který předtím svými góly táhl mužstvo devět let.

Fotbalisté Ajaxu prošli do čtvrtfinále Ligy mistrů po 16 letech. Druhým postupujícím se stal Tottenham, který porazil Dortmund na jeho hřišti 1:0 a navázal tak na výhru 3:0 z úvodního zápasu.

bak, jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme