Bílý balet si oddechl. ‚Nejlepší výkon sezony,‘ chválil Zidane po postupové výhře s Mönchengladbachem

Před posledním kolem Ligy mistrů jim hrozilo vyřazení ve skupině, fotbalisté Realu Madrid ale konec rekordní série odvrátili nejlepším výkonem v sezoně. S Mönchengladbachem si doma poradili 2:0 a podle trenéra Zinédina Zidana předvedli od první minuty spektakulární výkon.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane | Foto: GLEB GARANICH | Zdroj: Reuters

Real hraje v Lize mistrů 25. sezonu a ve všech ročnících postoupil do play-off. Před zápasem s německým soupeřem byla rekordní série v ohrožení, blamáž ale odvrátil dvěma góly Karim Benzema. Bílý balet, jenž vyhrál tři z posledních pěti ročníků Ligy mistrů, prošel do vyřazovací fáze z prvního místa před Mönchengladbachem.

Dohrávaný duel v Lize mistrů ozdobil Neymar hattrickem, PSG nadělilo Basaksehiru pět gólů

Číst článek

„Od první do poslední minuty jsme odehráli spektakulární zápas,“ prohlásil Zidane. „Velmi dobře jsme plnili taktické pokyny a myslím, že jsme podali nejlepší výkon v sezoně,“ přidal francouzský kouč, podle kterého hráči na hraně vyřazení ukázali odolnost a charakter.

„Není to tak, že bychom hráli jen v zápasech, kdy máme nůž na krku. Hráli jsme dobře i v jiných zápasech. Ale je pravda, že hráči znovu ukázali, že když se nedaří, tak dokážou zabrat,“ uvedl mistr světa a Evropy. „Sám z hráčské kariéry vím, že není možné hrát takhle vždycky. Snažíme se, ale prostě to nejde,“ dodal.

Zidane také ocenil, že Real si díky vítězství zajistil první místo ve skupině a v osmifinále se vyhne největším favoritům.

„Vyhrát skupinu pro nás bylo hodně důležité. A je to poprvé, co se mi to tady jako trenérovi povedlo,“ řekl Zidane, jenž s krátkou přestávkou působí v Realu od roku 2016 a získal s ním dva tituly a třikrát vyhrál Ligu mistrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme