‚Nehodlám rezignovat, v žádném případě.‘ Realu hrozí historický neúspěch, Zidane věří v obrat

Jako trenér vyhrál Zinédine Zidane s Realem Madrid fotbalovou Ligu mistrů hned třikrát, teď se ale dostal se svými svěřenci do svízelné situace. Bílý balet nestačil v úterý ani ve druhém vzájemném utkání na ukrajinského šampiona Šachtar Doněck a po porážce 0:2 mu hrozí konec už v základní skupině. Slavný klub by nepostoupil do vyřazovací fáze milionářské soutěže popvé v historii, francouzský kouč se ale nehodlá vzdát předčasně.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane | Foto: GLEB GARANICH | Zdroj: Reuters

„Nehodlám rezignovat, v žádném případě,“ citoval trenéra Realu server BBC. „Jsem dostatečně silný, abych pomohl současnou situaci otočit. Stejně tak i hráči,“ řekl Zidane.

Realu Madrid uniká v Lize mistrů postup ze skupiny, na Šachtar nevyzrál ani podruhé. Dál jde Liverpool

Číst článek

Real je pravidelným účastníkem nejprestižnější evropské klubové soutěže od sezony 1995/96. Od té doby v play-off nechyběl, to se teď ale může změnit.

„V prvním poločase jsme hráli velmi dobře. Dobře jsme presovali, měli šance, trefili jsme tyč. Chyběl tomu jen gól,“ podotkl Zidane po druhé porážce na Ukrajině v historii klubu.

„Nemyslím, že je problém ve stylu hry. Šance si vytváříme, ale nejsme schopní skórovat. Kdybychom dali první gól, byl by pro nás zápas o dost jednodušší,“ citoval francouzského mistra světa a držitele Zlatého míče za rok 1998 deník Marca.

Skupina B

  1. Mönchengladbach, 8 bodů, skóre 16:7
  2. Šachtar Doněck, 7 bodů, skóre 5:12
  3. Real Madrid, 7 bodů, skóre 9:9
  4. Inter Milán, 5 bodů, 7:9

(Do play-off postupují první dva týmy. V případě rovnosti bodů rozhodují vzájemné zápasy.)

Španělský mistr je v tabulce kvůli horším vzájemným zápasům až za Šachtarem na nepostupové třetí pozici. V závěrečném domácím utkání s Mönchengladbachem tak bude k postupu s velkou pravděpodobností potřebovat zvítězit.

Bílý balet má z pěti utkání v letošním ročníku Ligy mistrů jen dvě výhry a začal ztrácet i ve španělské nejvyšší soutěži. Naposledy podlehl na domácím hřišti 1:2 Alavési a na čelo La Ligy ztrácí v neúplné tabulce už sedm bodů.

„Každý tým zažívá obtížné situace, i my teď máme špatnou sérii. Jsem optimista, musíme zvednout hlavu a pokračovat v práci,“ dodal Zidane, který se v posledních zápasech potýká s absencí opor. Kvůli zdravotním problémům mu chybí kapitán Sergio Ramos, kanonýr Karim Benzema nebo největší loňská posila Eden Hazard.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme