Real Madrid po výhře postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů, Liverpoolu k postupu stačila remíza

Real Madrid porazil v odvětě Paris St. Germain 2:1 a po domácí výhře 3:1 postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Liverpoolu po úvodní výhře 5:0 nad Portem stačila k postupu remíza 0:0. Real Madrid a Liverpool se dozví jména svých soupeřů po losu, který se odehraje 16. března.

Liverpool, Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Realu Madrid

Radost fotbalistů Realu Madrid | Zdroj: Reuters

Na výhře Realu se úvodním gólem podílel Cristiano Ronaldo. Portugalský držitel Zlatého míče skóroval i v osmém utkání této sezony Ligy mistrů a dvanáctým gólem si upevnil vedení v tabulce kanonýrů. Jako druhý v historii se trefil v devíti zápasech prestižní soutěže po sobě.

Real se po domácí výhře nikam nehnal, přesto byl nebezpečnější. Brankář PSG Areola nejprve vychytal Ramose a v 38. minutě z úhlu i Benzemu, který jako třetí francouzský hráč dosáhl mety 100 zápasů v Lize mistrů.

Pařížanům v ofenzivě viditelně scházel zraněný lídr Neymar a první větší šance měli až v závěru poločasu Di María a Mbappé, kteří ale z velkého úhlu Navase neprostřelili.

V prvním zápase v Madridu pomohl Realu k dvěma gólům v závěru centry Asensio a branku vypracoval i dnes. V 51. minutě vystihl Alvesovu rozehrávku, kolmicí našel Lucase a jeho centr na zadní tyč poslal hlavou do sítě Ronaldo.

Pařížané se ani v deseti nevzdali a v 71. minutě šťastně srovnali, když se po Pastoreho hlavičce od bránícího Casemira odrazil míč do Cavaniho a od něj do branky.

Jenže domácím docházely síly a Real v 80. minutě definitivně rozhodl. Po dalším brejku se s přispěním teče trefil Casemiro a pak ještě Lucas napálil tyč. Pařížané doma prohráli po 51 zápasech, v této sezoně v předchozích 19 soutěžních utkáních na svém stadionu pokaždé zvítězili.

Po výhře Liverpoolu v Portu 5:0 byla odveta formalitou a oba trenéři tak do úvodních sestav nenasadili některé opory. Jen na lavičce začal domácí kanonýr Salah, který skóroval v předchozích sedmi soutěžních zápasech.

Diváci na Anfield Road dlouho sledovali ospalou partii. Porto bylo v první půli neškodné a Liverpool teprve podruhé v sezoně za celé úvodní dějství nevyslal střelu mezi tyče. Jen v 31. minutě trefil domácí Mané brankovou konstrukci.

Porto po pauze přidalo, ale ve dvojutkání se nedočkalo ani čestného zásahu. Liverpoolu nepomohl k vítězné trefě ani příchod střídajícího Salaha. V 89. minutě vychytal hlavičkujícího Ingse hostující Casillas.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme