Francouzský trenér Zidane se vrací do Realu Madrid. Podepsal smlouvu do června 2022

Bývalý francouzský reprezentant a vítěz Zlatého míče z roku 1998 Zinedine Zidane se vrací do Realu Madrid jako hlavní trenér. Ve funkci nahradí Argentince Santiaga Solariho.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staronový trenér Realu Madrid Zinedine Zidane

Staronový trenér Realu Madrid Zinedine Zidane | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

Solari nahradil minulý rok v říjnu odvolaného Julena Lopeteguie. Příliš se mu však nevedlo. Ligová ztráta na vedoucí Barcelonu narůstala a Real vypadl také z Ligy mistrů, kde nestačil na Ajax Amsterdam a na domácím hřišti mu podlehl 1:4. Tým vypadl také z ligového poháru.

„Představenstvo se rozhodlo ukončit smlouvu Santiaga Solariho jako hlavního trenéra klubu. Zároveň ale obdržel nabídku, aby v klubu působil i nadále na jiné pozici,“ stojí v tiskovém prohlášení klubu.

„Vedení se zároveň rozhodlo, že vedením prvního mužstva bude po zbytek sezony a na následující tři roky pověřen Zinedine Zidane,“ píší dále ve zprávě.

Bývalý francouzský reprezentant a mistr světa z roku 1998 se na Santiago Bernabeu vrací po téměř roční pauze. V roce 2018 se rozhodl v klubu, ve kterém působil od roku 2013, skončit. V klubu nejprve vykonával roli asistenta trenéra Carla Ancelottiho, poté vedl rezervní tým a od roku 2016 byl hlavním trenérem "A" mužstva.

„Poslechl jsem své srdce a tak jsem se vrátil. Přemýšlím pozitivně,“ řekl Zidane na tiskové konferenci.

Tým pod jeho vedením vyhrál třikrát Ligu mistrů, jednou španělskou ligu a dvakrát ovládl také mistrovství světa klubů. 

Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme