Real v osmifinále Ligy mistrů otočil zápas proti PSG, Porto doma schytalo od Liverpoolu pět gólů

Fotbalista Cristiano Ronaldo dvěma góly přispěl k výhře Realu Madrid 3:1 v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů proti. Paris St. Germain. Porto doma utrpělo pětibrankový debakl od Liverpoolu, třikrát se trefil hostující Sadio Mané.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid, Porto (Aktualizováno: 23:02 14. 2. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo proměnil proti PSG pokutový kop.

Cristiano Ronaldo proměnil proti PSG pokutový kop. | Foto: Anthony Bibard | Zdroj: Panoramic

Real v zápase dvou spolufavoritů na celkové vítězství v Lize mistrů začal aktivněji, ale skóre ve 33. minutě otevřel soupeř. Po Mbappého centru do vápna se míč odrazil k osamocenému Rabiotovi a ten střelou do středu branky překonal padajícího gólmana Navase.

Španělský mistr, který v Lize mistrů útočí na vítězný hattrick, ještě do pauzy srovnal. Lo Celso ve vápně zatáhl Kroose a Ronaldo ve 45. minutě penaltu proměnil, i když brankář Areola vystihl směr střely.

Vaclík čtyřikrát inkasoval, jeho Basilej je krůček od vyřazení. Mezi Tottenhamem a Juventusem rozhodne odveta

Číst článek

Portugalský držitel Zlatého míče jako první hráč skóroval i v sedmém utkání jednoho ročníku Ligy mistrů a zaznamenal už 100 branek v Lize mistrů za jeden klub. Jeho rival Messi jich za Barcelonu dal 97.

Po změně stran byl dlouho nebezpečnější Paris St. Germain, ale v závěru dvakrát udeřil Real, který se v Lize mistrů snaží napravit nepovedenou sezonu ve španělské lize. Ke gólům výrazně pomohl dvěma centry střídající Asensio. V 83. minutě gólman PSG Areola nešťastně vyrazil míč do Ronalda, od něhož balon putoval do sítě, a za tři minuty dalším nepříliš jistým zákrokem pomohl k brance Marcelovi.

Liverpool deklasoval domácí Porto

V Portu se hrál mnohem jednoznačnější zápas. Liverpool, který startuje ve vyřazovací fázi poprvé od sezony 2008/09, nakročil za výhrou už v první půli. Ve 25. minutě nezkrotil domácí brankář José Sá Maného střelu a hned za čtyři minuty zvýšil z dorážky po Milnerově střele do tyče Salah. Gólu předcházel zákrok na jednoho z hráčů Porta, který ale sudí Orsato pustil.

Po přestávce třetí tým Premier League dál dominoval. José Sá v 58. minutě vychytal Firmina, ale na Maného dorážku neměl nárok. V 69. minutě se z první po centru prosadil Firmino a v 85. minutě završil tvrdou ranou zpoza vápna hattrick Mané. V předchozích pěti soutěžních zápasech přitom neskóroval. Liverpool neprohrál ani v pátém vzájemném souboji s Portem.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Paris St. Germain 3:1 (1:1)
Branky: 45. z pen. a 83. Ronaldo, 86. Marcelo - 33. Rabiot. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Isco, Nacho - Neymar, Lo Celso, Rabiot, Meunier. Diváci: 78.158.
Sestavy:
Real: Navas - Nacho, Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos, Casemiro (79. Lucas) - Isco (79. Asensio), Benzema (68. Bale), Ronaldo. Trenér: Zidane.
PSG: Areola - Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche - Verratti, Lo Celso (84. Draxler), Rabiot - Mbappé, Cavani (66. Meunier), Neymar. Trenér: Emery.

FC Porto - Liverpool FC 0:5 (0:2)
Branky: 25., 53. a 85. Mané, 29. Salah, 70. Firmino. Rozhodčí: Orsato - Di Fiore, Meli (všichni It.). Bez karet. Diváci: 47.718.
Sestavy:
Porto: José Sá - R. Pereira, Reyes, Marcano, Telles - Sérgio Oliveira, Herrera - Marega, Otávio (46. Corona), Brahimi (62. Majeed) - Tiquinho Soares (74. Paciencia). Trenér: Conceicao.
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold (79. Gomez), Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Henderson (75. Matip), Wijnaldum - Salah, Firmino (80. Ings), Mané. Trenér: Klopp.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme