S přetrženým vazem pro titul. Kapitána Vieirinhu pustili do nastavení, PAOK slavil po 34 letech

Portugalský kapitán PAOK Soluň Vieirinha si fotbal na nejvyšší úrovní minimálně půl roku nezahraje. Ani to mu nezabránilo, aby si přímo na hřišti užil ligový triumf svého týmu po více než třech desetiletích.

Tento článek je více než rok starý.

Soluň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bylo jasné, že nemůže zasáhnout do hry, přesto v zápase 29. kola řecké ligy mezi PAOK Soluň a Lavadiakosem seděl obvyklý vůdce týmu Vieirinha aspoň na lavičce. V minulém zápase si totiž přetrhl křížový vaz v koleni, už podruhé v kariéře.

Ribéryho a Robbena čekají poslední společné zápasy, po sezoně oba v Bayernu Mnichov končí

Číst článek

Titul přesto oslavil přímo na hřišti. V 90. minutě zápasu ho trenér Razvan Lucescu poslal na do hry, dojatý Portugalec okamžitě dostal na paži pásku a vyběhl na trávník, kde si po chvíli utíral slzy. Sice se ani jednou nedotkl míče, ale výhru 5:0 slavil jako kapitán.

Vítězství navíc rozhodlo o triumfu PAOK v lize po 34 letech. Tehdy ještě ani sám Vieirinha nebyl na světě. Soluňský tým sice vstupoval do sezony s dvoubodovým odpočtem, ale v dosavadních zápasech ani jednou neprohrál a jen čtyřikrát remizoval. Poprvé od roku 1988 navíc vyhrál tým, který nesídlí v Aténách.

Na zaplněném stadionu Toumba se po třech minutách nastavení doslova rozhořely obrovské oslavy. V Řecku se k používání pyrotechniky postupuje s menším důrazem, a tak ji fanoušci ze Soluně odpálili obrovské množství, až osvítili velkou část města na severu Řecka.

Vieirinha si užil oslavy, ale po nich se vrátí do Portugalska k dalším vyšetřením a léčení. Přední zkřížený vaz už měl jednou přetržený před šesti lety při angažmá ve Wolfsburgu, a tak ví, že ho čeká minimálně šestiměsíční fotbalová pauza.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme