V Řecku se znovu může hrát fotbalová liga, rozhodčí ukončili stávku

Řečtí fotbaloví rozhodčí ukončili stávku, do níž vstoupili v polovině prosince poté, co jednoho ze sudích napadli maskovaní muži. Řecká liga kvůli jejich protestu musela přeložit dvě kola, v příštím týdnu už se ale bude hrát podle původního programu.

Atény Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhodčí udělující žlutou kartu, ilustrační foto

Rozhodčí (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Ukončení stávky oznámili představitelé svazu rozhodčích. Na schůzce se zástupci vlády, řeckého fotbalového svazu a ligy dostali záruky, že bude napříště na bezpečnost sudích kladen větší důraz.

Kvůli infekci mu hrozila amputace nohy, teď dal španělský záložník Cazorla dva góly Realu Madrid

Číst článek

Pohárové zápasy jsou na programu 8. ledna, o víkendu bude pokračovat liga.

Protesty rozhodčích vyvolal útok na Thanassise Tzilose, který byl v polovině prosince napaden nedaleko svého domu v Larisse, kde ho zbili tři maskovaní muži. Po ošetření hlavy a nohy byl druhý den z nemocnice propuštěn. Před incidentem naposledy pískal 9. prosince zápas AO Xanthi - Olympiakos Pireus (1:1).

Řecká rozhlasová stanice Sport-FM spočítala, že od roku 2009 se jedná už o 27. napadení rozhodčího. Podle údajů webu sport24.gr se ve stejném období stalo terčem napadení nebo výhrůžek 33 sudích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme