Rennes - Jablonec 2:1. Severočeši sahali po bodu, přišli o něj po penaltě v nastavení

Fotbalisté Jablonce téměř získali při svém prvním zápase v hlavní soutěži Evropské ligy bod. Na konci řádné hrací doby ale domácí Rennes po faulu Holeše kopali pokutový kop, který Ben Arfa proměnil.

Rennes Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Trávník v zápase Evropské ligy proti Stade Rennes

Michal Trávník v zápase Evropské ligy proti Stade Rennes | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Domácí poslal do vedení v prvním poločase nechytatelnou ranou pod břevno Ismaila Sarr. Za Jablonec po přestávce vyrovnal Michal Trávník, který z přímého kopu technickou střelou kolem zdi k bližší tyči nachytal Koubka. Poslední slovo však patřilo Rennes, o jehož vítězství rozhodl z penalty v 91. minutě Hatem Ben Arfa.

Slavia - Bordeaux 1:0. Zmrhalova rána zajistila vítězství a první 3 body v Evropské lize

Číst článek

Jablonečtí v prvním poločase dokázali držet s pátým celkem minulé sezony francouzské ligy krok, ale Koubka ani jednou neohrozili. Domácí byli o něco nebezpečnější, ale do vedení se dostali až díky výstavní střele Ismaila Sarra, který si narazil míč se spoluhráčem a zpoza vápna poslal tvrdou ránu pod břevno.

Do druhé půle udělal trenér Rada jednu změnu v sestavě a místo Doležala poslal do útoku Chramostu. A v 54. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Po faulu na Holeše se k přímému kopu postavil Trávník a technickou střelou kolem zdi k bližší tyči zaskočil Koubka.

Nejistý zákrok předvedl Koubek také po hodině hry. Chramosta dostal dlouhý míč za obranu, český gólman vyběhl daleko za vápno, ale nedůrazně hlavičkoval, takže k míči se dostal jablonecký útočník, ale z úhlu prázdné branky využít nedokázal a trefil jen obránce.

Domácí po vyrovnání zvýšili aktivitu a v 75. minutě nebezpečně vystřelil Benjamin André, ale jeho ránu brankář Hrubý vyrazil. Na hřiště se dostal také Hatem Ben Arfa, který nastoupil k prvnímu za Rennes a nakonec právě bývalý hráč Olympique Marseille nebo Paris St. Germain rozhodl o vítězství.

V 90. minutě totiž Tomáš Holeš při rohovém kopu zbytečně přidržel Theosona Siebatcheua a rozhodčí nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil patnáctinásobný francouzský reprezentant Ben Arfa a bez problémů překonal Hrubého. Rennes si tak v patnáctém utkání připsalo vůbec první vítězství ve skupině.

Jablonec v dalším utkání za dva týdny přivítá doma Dynamo Kyjev, Rennes se představí v Astaně.

Utkání 1. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Stade Rennes - FK Jablonec 2:1 (1:0)
Branka: 31. Sarr, 90.+1 Ben Arfa - 54. Trávník. Rozhodčí: Nilsen - Grönevik, Isaksen (všichni Nor.). ŽK: André - Jovovič, Považanec, Holeš.

🖤 Early kick-off results! 💛

Who surprised you? 🤔
Who looks set for a title charge? 🤔

#UEL

20:54 – 20. 09. 2018

363 966

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme