Jemelka, Coufal, Trávník, Hořava, Sýkora, Šural. Jarolím povolal šest dalších hráčů do reprezentace

Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím dodatečně nominoval pro přípravné zápasy s Austrálií a Nigérií na soustředění v Rakousku šest hráčů z české ligy. Premiérovou pozvánku si vysloužil olomoucký obránce Václav Jemelka, vedle něj tým doplnili další zadák Vladimír Coufal, středopolaři Michal Trávník, Tomáš Hořava a Jan Sýkora a ofenzivní záložník Josef Šural.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Jarolím

Karel Jarolím | Foto: FAČR/Štěpán Černý

V nominaci na kemp v Rakousku je v tuto chvíli 26 hráčů, ale není jisté, zda všichni na soustředění odjedou. „Jsme s hráči v kontaktu a víme, že se někteří perou se zdravotními problémy. U některých reprezentantů z původní nominace teprve nejbližší dny rozhodnou, zda budou moct všichni vyrazit s týmem do Rakouska. Po vzájemné dohodě necháme finální rozhodnutí až na konzultaci s reprezentačními lékaři a fyzioterapeuty,“ uvedl manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Jarolím povolal na soustředění i Vydru, v nominaci není žádný nováček

Číst článek

„Šestice donominovaných fotbalistů jednak doplní původní nominaci, zároveň jsme již připraveni na případné absence ze zdravotních důvodů,“ doplnil Šeterle v tiskové zprávě.

Dvaadvacetiletý Jemelka patří k největším objevům uplynulé sezony první ligy. Talentovaný stoper byl jedním z lídrů defenzivy nováčka soutěže, který překvapivě skončil na čtvrtém místě tabulky znamenajícím kvalifikaci Evropské ligy. Jemelka pomohl k tomu, že Hanáci měli s 22 inkasovanými góly druhou nejlepší obranu ligy.

Další dodatečně povolaná jména už nejsou překvapením, všichni hráči měli stejně jako Jemelka v závěru ligové sezony formu. Liberecký kapitán Coufal má za reprezentaci jeden start, jablonecký Trávník nastoupil za národní A-tým dvakrát, slávista Sýkora sedmkrát, plzeňský Hořava desetkrát a sparťan Šural sedmnáctkrát.

Reprezentanti se sejdou v pondělí v Praze a ve středu zamíří do Rakouska. Tam je čekají dva zápasy s týmy, které na rozdíl od nich postoupily na světový šampionát do Ruska. Češi nejprve 1. června nastoupí proti Austrálii a 6. června budou hrát s Nigérií.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme