Krmečník se prosazuje i v reprezentaci. ‚V Česku se už dlouho neohřeje,‘ tuší Dúbravka

Slovenskou misi čeští fotbalisté zvládli a teď je čeká v Lize národů ukrajinské pokračování. Co vymyslí na soupeře trenér Jaroslav Šilhavý, bude jasné až na hřišti v Charkově. A taky se ukáže, kdo nastoupí v základní sestavě v útoku. V posledním zápase to byl bijec Michael Krmenčík.

Charkov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík proti slovenským bekům

Michael Krmenčík proti slovenským bekům | Foto: Radovan Stoklasa | Zdroj: Reuters

„Tohle jsou prostě evropské zápasy. Přirovnal bych to v Evropské lize nebo k Lize mistrů. Má to náboj a spád,“ přiznává na Radiožurnálu Michael Krmenčík, že na klubové i reprezentační úrovni hraje rád.

ONLINE: Ukrajina - Česko

Číst článek

Plzeňský fotbalista se v posledních sezonách prosazuje čím dál tím víc, dokáže rozhodovat zápasy – pokud má dostatečnou podporu. Jeho styl je založený hodně na soubojích.

„Jednoduše se bil. To je mu vlastní, často dělá teatrální věci, ale je to fantastický fotbalista a myslím, že se v Česku už dlouho neohřeje,“ prorokuje slovenský gólman Martin Dúbravka, který zaujal při reprezentačních zápasech a z české ligy se dostal až do prestižní anglické soutěže – do Newcastlu.

Právě Newcastle byl údajně jedním ze zájemců o Michaela Krmenčíka, který si náznak ostrovního fotbalu mohl vyzkoušet i teď naposledy na Slovensku v soubojích se stoperem Martinem Škrtelem – bývalým dlouholetým hráčem Liverpoolu.

A často si vyměnili názory hodně zblízka. „Oba dva jsme rozdali i přijmuli a po zápase jsme si podali ruku. Takže si myslím, že takový má fotbal být a může být i hezký,“ přemýšlí Michael Krmenčík.

Plzeňský útočník ale není jen bojovník, moc lepších fotbalových hrotů v Česku momentálně není. v Plzni ho i přes nabídky zatím udrželi a prostor dostává i v reprezentaci, která nezažívá v posledních letech nejlepší období.

Teď se to snaží změnit trenér Jaroslav Šilhavý, který má bojovné typy, jakým Michael Krmenčík je, v oblibě. V sobotu při premiéře nového kouče u národního týmu se Michael Krmenčík jednou trefil, a věří, že to dál půjde nejen jemu, ale i reprezentaci.

„Tým žije, dostal druhý dech a to jsme trošku potřebovali. Doufám, že budeme úspěšní,“ vyhlíží Krmenčík zápas na Ukrajině. Utkání Ligy národů začne ve 20.45. Radiožurnál ho odvysílá v přímém přenosu, server iROZHLAS.cz chystá online přenos.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme