Už je zapotřebí dořešit pouze formality, říká šéf FAČR Martin Malík o angažování Jaroslava Šilhavého

Fotbalová asociace ČR je podle jejího předsedy Martina Malíka velmi blízko k dohodě s Jaroslavem Šilhavým na post nového trenéra české reprezentace. Zbývá pouze dokončit formality k tomu, aby se FAČR s bývalým koučem Liberce či pražské Slavie definitivně domluvila. Šilhavý by měl být představen na začátku příštího týdne.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda svazu Martin Malík na valné hromadě.

Předseda svazu Martin Malík na valné hromadě. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Domnívám se, že k dohodě jsme skutečně velmi blízko. V tuto chvíli jsou z mého pohledu jednání tak daleko, že je zapotřebí pouze dokončit některé nezbytné formality, abychom mohli říci, že jsme bezezbytku domluveni,“ řekl novinářům Malík.

Fotbalové reprezentaci se rýsuje náhrada za Jarolíma, FAČR jedná se Šilhavým

Číst článek

V pátek odpoledne má podle něj vedení FAČR další schůzku s Šilhavým. „Předpokládám, že některé drobnosti budeme ještě precizovat v průběhu celého víkendu,“ myslí si Malík.

„Byli bychom velmi rádi, kdybychom v průběhu pondělí, nejpozději úterý mohli veřejnost seznámit s tím, že máme finální dohodu a český národní tým má trenéra,“ dodal Malík. Jednou z hlavních otázek, které s Šilhavým vedení FAČR řeší, je podle něj podoba realizačního týmu.

Reprezentace je bez trenéra od úterý, kdy u týmu skončil Karel Jarolím. Asociace s ním ukončila spolupráci den po debaklu 1:5 v přípravném utkání v Rusku, který byl jednou ze dvou nejvyšších proher národního týmu v samostatné historii.

Další zápasy čekají český celek už v polovině října, kdy v Lize národů nastoupí na Slovensku a na Ukrajině.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme