Příznivci AS Řím vážně zranili fanouška Liverpoolu, jsou podezřelí z pokusu o vraždu. Jeden útočil kladivem

Dva fotbalové fanoušky AS Řím zatkla policie kvůli podezření z pokusu o vraždu. Před zápasem úterního semifinále Ligy mistrů v Liverpoolu vážně zranili domácího příznivce, který skončil ve vážném stavu v nemocnici. Třiapadesátiletý Ir dostal podle policie ránu opaskem do hlavy. Zatčení jsou dva Římané kvůli podezření z pokusu o vraždu.

Aktualizováno Liverpool (Aktualizováno: 11:52 25. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci před zápasem Ligy mistrů mezi Liverpoolem a AS Řím.

Fanoušci před zápasem Ligy mistrů mezi Liverpoolem a AS Řím. | Zdroj: Reuters

Podle televizní stanice BBC vyvolalo bitku před stadionem několik desítek fanoušků italského klubu, kteří se postranní ulicí dostali na místo, kde byli příznivci Liverpoolu a napadli je opasky. Na záběrech je vidět i jeden z fanoušků s kladivem v ruce.

Liverpool - AS Řím 5:2. Domácí mají nakročeno do finále Ligy mistrů

Číst článek

Podle svědků poté na Římany začali liverpoolští házet lahve a plechovky a tím je zahnali zpět. Kromě už zmíněných dvou zatčených italských fanoušků zadržela policie ještě dalších sedm lidí za napadení, obtěžování, držení útočných zbraní a poškozování cizí věci.

Samotný anglický klub uvedl v prohlášení, že je šokovaný a zděšený a nabídl zraněnému irskému fanouškovi a jeho rodině pomoc.

Není to poprvé, co se fanoušci AS Řím střetli s anglickými příznivci. Právě fanoušci Liverpoolu zažili útoky v Římě už v roce 1984 a pak ještě 2001, v obou případech jich několik skončilo s bodnými ranami v nemocnici, v letech 2007 a 2009 napadli Římané příznivce Manchesteru United.

Před šesti pobodali dva fanoušci římského klubu několik příznivců Tottenhamu, kteří přijeli podpořit svůj tým na zápas Evropské ligy s druhým římským celkem Laziem. Liverpoolští fanoušci zase před třemi týdny napadli autobus Manchesteru City před jejich vzájemných duelem v Lize mistrů, tento případ bude řešit disciplinární komise UEFA 31. května.

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme