Bez brankáře a hráčů na střídání. River Plate vyhrál v jihoamerické Lize Mistrů se záložníkem v brance

Testy na covid-19 odhalily v argentinském River Plate 20 nakažených, což pro tým, který se už potýkal s několika zraněními, znamenalo značné komplikace. Jihoamerická fotbalová konfederace zakázala klubu z Buenos Aires rozšířit svou soupisku a tak v zápase s kolumbijskému Santa Fé museli nastoupit bez možnosti střídání a se záložníkem v bráně.

Tento článek je více než rok starý.

Buenos Aires (Argentina) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník River Plate Enzo Pérez

Záložník River Plate Enzo Pérez | Foto: Reuters, Juan Ignacio Roncoroni | Zdroj: Reuter

Pandemie covidu dokáže stále fotbalovým klubům vytvořit spoustu problémů. V Argentině čísla nakažených stále rostou a vybralo si to daň i na fotbalovém gigantovi River Plate. Hned 20 hráčů vyřadila nákaza ze hry před zápasem základní skupiny Poháru osvoboditelů (jihoamerická obdoba Ligy Mistrů - pozn. red.), z toho všechny čtyři brankáře. 

River Plate požádalo o možnost doplnit soupisku o čtvrtého a pátého brankáře, to ale CONMEBOL (řídící orgán jihoamerického fotbalu) zatrhl. Argentinský klub se tak mohl postavit kolumbijskému Santa Fé s pouhými jedenácti zdravými hráči. 

Brankářskou krizi musel vyřešit záložník, zkušený Enzo Pérez se i přes potíže se zraněním postavil v Buenos Aires mezi tři tyče. Zbytek týmu rovněž zdaleka nepatřil k tomu nejlepšímu, co má trenér Gallardo obvykle k dispozici, ale žádné jiné řešení nebylo. Proti Santa Fé nastoupil River Plate bez jediného náhradníka, pokud by se někdo zranil, tým by musel hrát v oslabení.

Žádné zranění ale naštěstí nepřišlo a příliš práce neměl ani pětatřicetiletý Pérez v bráně. Musel řešit jen pár složitějších situací a střel z dálky. River Plate dokázal i přes všechny absence v zápase dominovat, po šesti minutách vedl už o dva góly díky zásahům Anglieriho a Alvareze. O čisté konto připravil bývalého záložníka Valencie v 73. minutě Osorio.

River Plate zvítězil 2:1 a s 9 body vede skupinu D o bod před Fluminese. Golman z nouze Enzo Pérez byl vyhlášen mužem utkání. 

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme