Další komplikace pro Berbra. Ve vazbě se nakazil koronavirem a musel být převezen do Brna

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) Roman Berbr, který je jedním z 20 obviněných v kauze údajné korupce a ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy, měl pozitivní test na koronavirus. Kvůli tomu ho převezli z Prahy do vazební nemocnice v Brně. Informoval o tom server SeznamZprávy.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Berbr

Roman Berbr | Zdroj: Profimedia

Kauzu údajného ovlivňování fotbalových zápasů prostřednictvím rozhodčích rozpoutal v polovině října policejní zásah na několika místech v zemi včetně pražského sídla FAČR.

Rozhodčí Grimm začal podle médií vypovídat a byl propuštěn z vazby. Berbr i Rogoz v ní zůstávají

Číst článek

Kriminalisté tvrdí, že vše řídila organizovaná zločinecká skupina. Podle médií mělo jít hlavně o utkání Vyšehradu, který v sezoně 2018/19 postoupil ze třetí do druhé ligy. Zápasy měly být ovlivňovány i za účelem sázek.

Vyšetřovatelé obvinili 20 lidí, většinu z nich stíhají na svobodě. Ve vazbě skončili vedle Berbra a rozhodčího Tomáše Grimma také sportovní ředitel Vyšehradu Roman Rogoz a bývalý ligový hráč Michal Káník. Grimm byl z vazby propuštěn na konci října, protože začal vypovídat.

Podle vyšetřovatelů Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Berbr a skupina lidí kolem něj také zpronevěřili 850 tisíc korun z Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Šestašedesátiletý Berbr už rezignoval na post místopředsedy FAČR a na pozice ve výkonném výboru i šéfa plzeňského krajského fotbalového svazu.

Funkce v českém fotbale opustila také Berbrova partnerka Dagmar Damková. Na vlastní žádost skončila i v komisi rozhodčích UEFA.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme