‚Ze zbytku udělej suchej záchod.‘ Berbr volal před finále poháru sudímu Královcovi, odhalily odposlechy

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace Roman Berbr podle policejních odposlechů, které zveřejnil server efotbal.cz, kontaktoval před červencovým finále českého poháru mezi Libercem a pražskou Spartou hlavního rozhodčího Pavla Královce. A to jen krátce poté, co se Berbr sešel se sportovním manažerem Sparty Josefem Krulou. Sparta v prohlášení odmítla možné ovlivňování delegace sudích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Berbr na tiskové konferenci Fotbalové asociace

Berbr je po říjnovém zatčení ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a podezření ze sázkových podvodů | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Sparťané zápas vyhráli 2:1 a postoupili díky tomu do základní skupiny Evropské ligy. Po utkání byl mezinárodní sudí Královec pod palbou kritiky libereckých hráčů za to, že v prvním poločase nevyloučil za nerozhodného stavu záložníka Sparty Martina Frýdka, za což se později omluvil.

Policisté v Berbrově kauze vyšetřují i možné sázkové podvody. Podezření vyvolaly tajné odposlechy

Číst článek

„Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí byl za mnou Pepa Krula. Jenom ho potřebuju (Krulu), ho pozdravuj potom. A ze zbytku udělej suchej záchod,“ řekl Berbr podle odposlechů Královcovi. Sudí Berbrovi odvětil: „Nedělá nám to problém. Ať mají o čem psát.“

Zatímco Berbr je po říjnovém zatčení ve vazbě kvůli údajnému ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy a také podezření ze sázkových podvodů, domažlický rozhodčí Královec v úterý jako hlavní sudí řídí zápas Ligy mistrů Chelsea - Krasnodar.

Krula, bývalý sudí a Berbrův vrstevník, který dříve pracoval jako člen komise rozhodčích, se odmítl ke zveřejněným odposlechům vyjádřit. Sparta odmítla, že by se snažila ovlivňovat, kdo bude pískat její zápasy.

„Klub reaguje na informace, pocházející údajně z vyšetřovacího spisu, které se objevily v médiích. Odmítáme být spojováni s kauzou Romana Berbra. Klub neovlivňoval delegaci sudích na konkrétní zápasy, Sparta si naopak přeje důkladné prošetření celé kauzy a věří, že všichni, kteří se dopustili protiprávního a korupčního jednání, budou potrestáni,“ uvedl letenský klub na twitteru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme