Ronaldo sbírá individuální ocenění. Podruhé za sebou je nejlepším sportovcem Evropy

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo je podruhé za sebou nejlepším sportovcem Evropy. Dvaatřicetiletá hvězda Realu Madrid vyhrála stejně jako loni anketu polské tiskové agentury PAP, v níž hlasovali zástupci 26 agentur včetně ČTK.

Tento článek je více než rok starý.

Varšava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalec Cristiano Ronaldo dál sbírá individuální ocenění

Portugalec Cristiano Ronaldo dál sbírá individuální ocenění | Zdroj: Reuters

Ronaldo vyhrál loni anketu jako první fotbalista v historii a letos ovládl i její 60. ročník. Od novinářů dostal 159 bodů a nechal za sebou na dalších místech mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona z Británie (143) a švýcarského tenistu Rogera Federera (124).

Barcelona v předvánočním El Clásicu porazila Real 3:0. Na hřišti soupeře vyhrála potřetí v řadě

Číst článek

Federer, s pěti výhrami rekordman ankety, tak porazil svého dlouholetého rivala Rafaela Nadala ze Španělska (113). Na pátém místě byla jako nejlepší žena trojnásobná mistryně světa v plavání Sarah Sjöströmová ze Švédska (75).

Dvaatřicetiletý Ronaldo už letos dostal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy a v anketě FIFA byl zvolen nejlepším fotbalistou světa. S Realem vyhrál španělskou ligu, Ligu mistrů a v prosinci také mistrovství světa klubů.

Anketa agentury PAP se vyhlašuje od roku 1958. Jedinou českou vítězkou byla v roce 1983 běžkyně Jarmila Kratochvílová.

Anketa o nejlepšího sportovce Evropy pořádaná polskou tiskovou agenturou PAP:
1. Ronaldo (Portug./fotbal) 159 b., 2. Hamilton (Brit./formule 1) 143, 3. Federer (Švýc./tenis) 124, 4. Nadal (Šp./tenis) 113, 5. Sjöströmová (Švéd./plavání) 75, 6. Hirscher (Rak./sjezdové lyžování) 68, 7. Dahlmeierová (Něm./biatlon) a Farah (Brit./atletika) oba 51, 9. Froome (Brit./cyklistika) 50, 10. Stefanidiová (Řec./atletika) 41, ...49. Špotáková (ČR/atletika) 4, 54. Synek (ČR/veslování) 2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme