Ronaldo se podle španělských úřadů dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu eur

Hvězdný útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo čelí obviněný z daňových úniků. Dvaatřicetiletý portugalský fotbalista se podle španělských úřadů v letech 2011 až 2014 dopustil daňových podvodů ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Ronaldo obvinění popřel.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo | Zdroj: Reuters
Kancelář prokurátora v Madridu informovala, že se Ronaldo vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv. Využíval k tomu společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010.
 
„Žádné schéma pro daňové úniky neexistuje. Nic jsem neskrýval ani neměl v úmyslu skrývat," uvedl Ronaldo v prohlášení agentury, která ho zastupuje.
 
Čtyřnásobný držitel Zlatého míče přestoupil do Realu v létě 2009 za tehdy rekordní částku 94 milionů eur z Manchesteru United. V červnu byl Ronaldo prestižním magazínem Forbes podruhé za sebou vyhlášen nejlépe vydělávajícím sportovcem světa, když si za loňský rok přišel v přepočtu na 2,2 miliardy korun.
 
Ronaldův velký rival Argentinec Lionel Messi z Barcelony dostal na konci května od španělského Nejvyššího soudu trest na 21 měsíců vězení za daňové úniky v letech 2007 až 2009, ale za mříže nemusí.
 
V podezření z daňových úniků se ve Španělsku ocitli také další elitní fotbalisté Javier Mascherano, Alexis Sánchez, Ángel di María, Ricardo Carvalho, Radamel Falcao nebo Fábio Coentrao.
 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme