Rosický po deseti měsících nastoupil za Spartu, zápas s Blackburnem rozhodl Janko

Na závěr soustředění v Rakousku porazila Sparta Blackburn 1:0. Rozhodující gól vstřelil Rakušan Marc Janko, po deseti měsících nastoupil na závěrečných dvacet minut Tomáš Rosický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Bývalý kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický od září nehrál kvůli zdravotním problémům a v březnu se podrobil operaci achilovky. Letenský celek si nakonec se soupeřem z třetí anglické ligy poradil 1:0.

Šestatřicetiletý Rosický se vrátil do Sparty loni v létě po deseti letech v Arsenalu, zvládl však jen 18 minut v utkání 6. kola první ligy s Mladou Boleslaví. Podobnou porci odehrál bývalý hráč Dortmundu i dnes, když v závěru zápasu na soustředění v Nonntalu vystřídal Michala Sáčka.

O výhře rozhodl v 50. minutě Marc Janko. Rakouský útočník, který je jedním z osmi nových hráčů ve Spartě, si ve druhém utkání za Spartu připsal první gól.

Tomáše Rosického trápí zranění celou kariéru, jen během kariéry v Arsenalu mu jich tamní fanoušci napočítali přes padesát. Před letošní sezonou se vrátil do Sparty, ale odehrál za ni pouze 18 minut. Musel na operaci Achilovy šlachy a sezona pro něj skončila, aniž by mohla pořádně začít. | Foto: Český rozhlas

Přípravné fotbalové utkání v Nonntalu (Rakousko):
Sparta Praha - Blackburn Rovers 1:0 (0:0)
Branka: 50. Janko.
Sestava Sparty: Koubek - Karavajev (46. Zahustel), Štetina, Piško, M. Kadlec, Sáček (72. Rosický), Frýdek, Šural (72. Juliš), Lafata (66. Matoušek), Vatajelu (46. Plavšič), Janko (72. V. Kadlec). Trenér: Stramaccioni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme